Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη

11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη

Ζωντανές παραδόσεις και πολιτιστικές εκφράσεις λαών και ομάδων, αρχέτυπα πολιτισμικά στοιχεία, σύμβολα υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, Σάββατο 1 & την Κυριακή 2 Απριλίου το "11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης" στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων ΜΕΛΙΝΑ (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο).

Τα 15 περίπτερα των μελών του Σωματείου διαθέτουν, σε τιμές παζαριού, αυθεντικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας όπως πίνακες, γκραβούρες, πορσελάνες, έπιπλα, ασημικά, αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης και άλλα συλλεκτικά μικροαντικείμενα.                                    

Παράλληλα, το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», διοργανώνουν την έκθεση "Folklore Ξανά" με σκοπό την ανάδειξη κοινών σημείων πολιτισμών, εννοιών και συμβόλων. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται έχουν σαν συνισταμένη την έννοια της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης διαφόρων πολιτισμών μέσα στον χρόνο, στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει παραδοσιακά αντικείμενα ελληνικής λαϊκής τέχνης (κοσμήματα, πίνακες, κασέλες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.α.) και τοπικές ενδυμασίες από τον ελλαδικό χώρο 19ου έως 20ου αιώνα, καθώς και εκθέματα από την Ευρώπη του 18ου αιώνα, την Ασία και την Αφρική του 19ου αιώνα.

11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη

11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη

11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις  20:30,  και θα προλογίσουν η λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" κυρία Σταυρούλα Πισιμίση και η Πρόεδρος του Σωματείου Αρχαιοπωλών & Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος κυρία Πέγκυ Λούτου.

Στο πλαίσιο της αποστολής και των στόχων του, το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος έχει συμπεριλάβει την ιδέα της οργάνωσης μικρών θεματικών εκθέσεων κατά τη διάρκεια του θεσμοθετημένου, πλέον, ετήσιου τριήμερου παζαριού, με σκοπό το κοινό να γνωρίσει, να θυμηθεί και να έρθει σ’ επαφή με τα στοιχεία εκείνα που διατηρούν και διασώζουν την πολιτιστική ταυτότητα των λαών. 

Ζωντανές παραδόσεις και πολιτιστικές εκφράσεις λαών και ομάδων, αρχέτυπα πολιτισμικά στοιχεία, σύμβολα υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και συνιστούν έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας και ιστορικής συνέχειας, συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της πολυδιάστατης έννοιας του Folklore.
   

Ώρες λειτουργίας παζαριού:

την Παρασκευή 6 το απόγευμα με 10 το βράδυ,   
το Σάββατο 10 το πρωί με 10 το βράδυ και
την Κυριακή 10 το πρωί με 8 το βράδυ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Πηγή: The TOC


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου