Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης

Με δύο διαλέξεις παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 19.30, το μεγαλόπνοο...

Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης

Με δύο διαλέξεις παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 19.30, το μεγαλόπνοο έργο με το οποίο το διαχρονικό κέντρο της πόλης, η Αγορά, ενσωματώθηκε στον σύγχρονο αστικό ιστό.

«Το ερευνητικό πρόγραμμα της Αρχαίας Αγοράς. Αρχιτεκτονική έρευνα και μελέτη εφαρμογής», είναι ο τίτλος της διάλεξης του Ομότιμου Καθηγητή Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Γιώργου Βελένη και  «Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης. Από την ανασκαφή στο μουσείο», ο τίτλος της διάλεξης της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δρ. Πολυξένης Αδάμ-Βελένη.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει δύο διακεκριμένους ομιλητές που φρόντισαν για τη συντήρηση, την προστασία και την ανάδειξη του εμβληματικού αυτού χώρου της Θεσσαλονίκης, ξοδεύοντας αρκετή από την ενέργεια, τον εργασιακό και τον προσωπικό τους χρόνο, αφήνοντάς μας μια παρακαταθήκη.

Η εκδήλωση αποτελεί μια δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η οποία έχει και την ευθύνη για τη διατήρηση και τη συντήρηση του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου, αλλά και την ένταξή τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: 2310 221266, 2313 310400.


Πηγή: Sharpdialogue

Δεν υπάρχουν σχόλια