Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»: Γίνετε για λίγο ραψωδός, την Κυριακή 26/3

Πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων - Κυριακή 26 Μαρτίου: Ραψωδίες ε και ζ - Αίθουσα 27: Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαι...

«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»: Γίνετε για λίγο ραψωδός, την Κυριακή 26/3

Πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων - Κυριακή 26 Μαρτίου: Ραψωδίες ε και ζ - Αίθουσα 27: Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνετε για λίγο ραψωδός!

Δύο ραψωδίες κάθε φορά παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες ε και ζ:

Οι θεοί συνεδριάζουν εκ νέου και αποφασίζεται η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα του. Ο Ερμής αναλαμβάνει να ανακοινώσει την απόφαση στην Καλυψώ. Αναγκασμένη να συμμορφωθεί στη θέληση του Δία, η Καλυψώ δίνει τα απαιτούμενα εφόδια και συμβουλές στον Οδυσσέα για το ταξίδι της επιστροφής. Τη δέκατη έβδομη ημέρα του ταξιδιού, ο Ποσειδώνας ανακαλύπτει τον νόστο του Οδυσσέα και τον τιμωρεί με μια φριχτή καταιγίδα που διαλύει τη σχεδία του.

Το μαγικό μαντήλι της Λευκοθέας και η φροντίδα της θεάς Αθηνάς θα σώσουν τον πολύπαθο ήρωα, που αποκαμωμένος θα φτάσει κολυμπώντας στο νησί των Φαιάκων. Η συνάντηση με την κόρη του βασιλιά Ναυσικά, μια κόρη με θεϊκή ομορφιά σε ηλικία γάμου, θα περιπλέξει ή θα οδηγήσει τα πράγματα σε αίσιο τέλος για τον ήρωα; 

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

Τηλ: 213214 4891 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00 

Email: eam@culture.gr 


Πηγή: Left

Δεν υπάρχουν σχόλια