Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν»: Παρατείνεται η έκθεση μέχρι Απρίλιο

Λόγω ζήτησης του κοινού αλλά και της χρονικής σύμπτωσης με την έναρξη της Documenta 14, η έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πρι...


«Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν»: Παρατείνεται η έκθεση μέχρι Απρίλιο

Λόγω ζήτησης του κοινού αλλά και της χρονικής σύμπτωσης με την έναρξη της Documenta 14, η έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τα 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του, παρατείνεται έως και την Κυριακή 9 Απριλίου.

Η έκθεση που είχε την επιμέλεια του Διευθυντή του Μουσείου, Καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη, έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες επισκέπτες. Καθώς έως σήμερα δεν υπάρχουν τεκμήρια γραφής της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, επιχειρεί να αναγνώσει με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις ασχολίες των κατοίκων, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.

Στο τέλος  προβάλλεται η ταινία-ποίημα 5 λεπτών, σε σενάριο-αφήγηση του Καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη, σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, μουσική Μαριλένας Ορφανού  και παραγωγή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Haos Film (Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη).

«Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν»: Παρατείνεται η έκθεση μέχρι Απρίλιο

«Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν»: Παρατείνεται η έκθεση μέχρι Απρίλιο

«Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν»: Παρατείνεται η έκθεση μέχρι Απρίλιο
Φωτογραφίες Paris Tavitian | Museum of Cycladic Art
Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και περιλαμβάνει 191 αρχαία αντικείμενα: από τη συλλογή του ίδιου του Μουσείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (98 έργα από τα Μουσεία Νάξου, Απειράνθου, Σύρου και Πάρου), καθώς και από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική συμβολή του Συνεργαζόμενου Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Μέχρι τις 9 Απριλίου ξεναγήσεις  θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 18.30 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12.00 &  στις 15.00.

Στο Cycladic Shop, κυκλοφορεί ο επιστημονικός κατάλογος της έκθεσης σε επιστημονική συνεπιμέλεια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό.

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν»

Κάθε Πέμπτη: 18.30
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00 & 15.00
Κόστος: Με το εισιτήριο εισόδου της έκθεσης/ Είσοδος ελεύθερη για τους Φίλους του ΜΚΤ

Δελτία προτεραιότητας ξεκινούν να δίνονται 1 ώρα πριν από κάθε προγραμματισμένη ξενάγηση.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, ΤΚ 106 74, Αθήνα | 210 7228321-3

Instagram: @Cycladic_museum


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια