Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γνωριμία με την αρχιτεκτονική του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Άποψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αμέσως μετά από την αποπεράτωσή του το 1889. © TAΠΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Το Εθνικό Αρχ...

Γνωριμία με την αρχιτεκτονική του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Άποψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αμέσως μετά από την αποπεράτωσή του το 1889.
© TAΠΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, σε συνεργασία με το Open House Athens, συμμετέχει στη δράση “Open Tours” και παρουσιάζει την ιστορία του κτηρίου του το Σάββατο 1 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 16:00. 

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής σημασίας του οικοδομήματος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η αφήγηση της ιστορικής του εξέλιξης μέσω περιηγήσεων στο εξωτερικό και εσωτερικό του. Τις περιηγήσεις θα κάνουν αρχαιολόγοι και συντηρητές του Μουσείου σε συνεργασία με εθελοντές από το Open House Athens. 

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. 

Γνωριμία με την αρχιτεκτονική του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Κύρια όψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Σχέδιο του Ερνέστου Τσίλλερ (1887) © TAΠΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δεν απαιτείται κράτηση και αγορά εισιτηρίου για τους συμμετέχοντες στη δράση. Οι ομάδες των περιηγήσεων σχηματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν). 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82 
Τηλ: 213214 4891 
Email: eam@culture.gr 
Πληροφορίες για τα OPEN TOURS: http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-tours/ 


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια