Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέτωπο για την ανασκαφή της Αρχαίας Θουρίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου, του προέδρου του «Διαζ...

Μέτωπο για την ανασκαφή της Αρχαίας Θουρίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου, του προέδρου του «Διαζώματος» Σταύρου Μπένου, του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, της εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Δήμητρας Πίκουλα, του διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφώντα Κάππα, της Γιώτας Σβερκούνου – Τσαούση εκ μέρους της Εταιρείας των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.

Στη σύσκεψη, που διήρκεσε μία ώρα, αποφασίστηκαν τα εξής: 
  • Να υπάρξει γενική κινητοποίηση φορέων και πολιτών για την προώθηση της ανασκαφικής έρευνας στην Αρχαία Θουρία. 
  • Να προωθηθεί άμεσα η διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας), του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (υπήρξε τηλεφωνική συναίνεση της Περιφέρειας), με στόχο τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των ανασκαφών. 
  • Να συμβάλει το «Διάζωμα» τεχνικά, οικονομικά και διαδικαστικά στις απαλλοτριώσεις και στις μελέτες αναστήλωσης, ενώ την προσπάθεια θα στηρίξει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. 
  • Να αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, τη βελτίωση του δρόμου προς τον αρχαιολογικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια