Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σκάνδαλο στο Μουσείο Ερμιτάζ: Συνελήφθη ο υποδιευθυντής

Ο υποδιευθυντής του Μουσείου του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Νόβικοφ συνελήφθη το πρωί της 29ης Μαρτίου και με απόφαση δικαστηρίου, τέθηκε σε κατ’...

Σκάνδαλο στο Μουσείο Ερμιτάζ: Συνελήφθη ο υποδιευθυντής

Ο υποδιευθυντής του Μουσείου του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Νόβικοφ συνελήφθη το πρωί της 29ης Μαρτίου και με απόφαση δικαστηρίου, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαΐου, καθώς παραπέμπεται στην δικαιοσύνη, μαζί με άλλα πρόσωπα με τις κατηγορίες της απάτης και υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών.   

Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) πραγματοποίησαν έρευνες στο Μουσείο του Ερμιτάζ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Στο δελτίο τύπου του Μουσείου επισημαίνεται ότι «στις 29 Μαρτίου, ανακριτές της FSB πραγματοποίησαν έρευνες σε χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες κατασκευών του Ερμιτάζ, σε σχέση με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατά σειράς προσώπων, που εμπλέκονται σε υπεξαιρέσεις χρημάτων που διατέθηκαν για τη ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευών για τις ανάγκες του μουσείου». 

Σκάνδαλο στο Μουσείο Ερμιτάζ: Συνελήφθη ο υποδιευθυντής

Παράλληλα στο ίδιο δελτίο επισημαίνεται ότι «η διεύθυνση του Μουσείου συνεργάζεται με τις αρχές, παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία έγγραφα που ζητήθηκαν και αφορούσαν την σύναψη δύο συμβολαίων».   

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που υποτίθεται ότι διατέθηκε για την ανέγερση ενός κτιρίου για την φύλαξη έργων τέχνης. 

Πηγή: LiFO, Ναυτεμπορική, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια