Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κ. Περιστέρη: Η Αμφίπολη δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά της

Με “ένα... βιβλίο που δεν έχουμε διαβάσει όλες του τις σελίδες ακόμη” παρομοιάζει το μεγαλοπρεπές ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης η επί...

Κ. Περιστέρη: Η Αμφίπολη δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά της

Με “ένα... βιβλίο που δεν έχουμε διαβάσει όλες του τις σελίδες ακόμη” παρομοιάζει το μεγαλοπρεπές ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης η επίτιμη αρχαιολόγος και πρώην διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη.

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο CNN Greece, η κ. Περιστέρη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το “ταφικό ηρώο που σχετίζεται με τον Ηφαιστίωνα” να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις αφού, όπως τονίζει, αν δεν ολοκληρωθεί η μελέτη, δεν μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε όλα τα μυστικά που βρίσκονται θαμμένα σ' αυτή την ξεχωριστή γωνιά της μακεδονικής γης.

Παράλληλα η αρχαιολόγος που έχει συνδέσει το όνομά της με την Αμφίπολη καυτηριάζει το γεγονός ότι, δύο χρόνια τώρα, το μνημείο, στο οποίο είχε υποκλιθεί όλη η υφήλιος, παραμένει αφημένο στη μοίρα του εκφράζοντας φόβους για τις φθορές που έχει υποστεί.

Τέλος η Κατερίνα Περιστέρη μας εμπιστεύεται το όνειρό της για το μνημείο της Αμφίπολης ενώ αποκαλύπτει πού πιστεύει ότι πρέπει να συνεχισθεί η ανασκαφική έρευνα.



Πηγή: Ντ. Σύρπου, CNN
Κάμερα: Θ. Δαδής

Δεν υπάρχουν σχόλια