Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Ζωφόρος του Παρθενώνα και η Περίκλεια πολιτική

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη της  Jenifer Neils  (διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) για την ζωφόρο του Πα...

H ζωφόρος του Παρθενώνα και η περίκλεια πολιτική

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη της Jenifer Neils (διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) για την ζωφόρο του Παρθενώνα και την Περίκλεια πολιτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με θέμα: "Προβλήματα ερμηνείας και αποκατάστασης των αρχιτεκτονικών γλυπτών του Παρθενώνα" που διδάσκει η κ. Ο. Παλαγγιά, στο μεταπτυχιακό Κλασικής Αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ σας προσκαλούμε στην διάλεξη της Jenifer Neils, με θέμα: “The Parthenon Sculptures and Periklean Policies”, την Τρίτη, 14 Μαρτίου, ώρα 15:15 στην Φιλοσοφική Σχολή (Ζωγράφου), Αίθουσα 209.

H Ζωφόρος του Παρθενώνα και η Περίκλεια πολιτική
Η Jenifer Neils, αποτελεί μία από τους πιο ειδικούς επιστήμονες στην Παρθενώνεια Γλυπτική και ειδικότερα στα θέματα της ζωφόρου. Διδάσκει κλασική τέχνη και αρχαιολογία στο Case Western Reserve University από το 1980, ενώ έχει επιμεληθεί και συγγράψει τους καταλόγους δύο σημαντικών εκθέσεων: "Goddess and Polis: The Panathenaic Festival in Ancient Athens" (1992), και "Coming of Age in Ancient Greece: Images of Childhood from the Classical Past" (2003). Τα πιο πρόσφατα βιβλία της είναι: "The Parthenon Frieze" (Cambridge University Press 2001), "The Parthenon From Antiquity to the" Present" (Cambridge 2005), "The British Museum Concise Introduction to Ancient Greece (London and Ann Arbor 2008) και "Women in the Ancient World" (British Museum and J. Paul Getty Museum, 2011). Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στις εκδόσεις του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής και συντάκτης του επτάτομης έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας της Οξφόρδης για την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, "Oxford Encyclopedia of Ancient Greece and Rome" (2010).

Η Neils υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας στη Ρώμη και του Ινστιτούτου Έρευνας Getty. Για έξι χρόνια δούλεψε ως επιμελήτρια στο Cleveland Museum of Art, όπου και οργάνωσε πολλές εκθέσεις και έγραψε το δεύτερο τόμο του καταλόγου του μουσείου για τα ελληνικά αγγεία. Έχει εργαστεί σε ανασκαφές της Τορώνης Χαλκιδικής στη βόρεια Ελλάδα και σε τρεις περιοχές (Murlo, Poggio Colla και Morgantina) στην Ιταλία. 

Αυτήν την περίοδο είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.


Πηγή: ΕΚΠΑ , CWRU


Δεν υπάρχουν σχόλια