Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα πωλούν έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών

Κοινή συμφωνία για την προβολή και διάθεση πρωτότυπων εικαστικών ελληνικών έργων και αναπαραγωγών, υπέγραψαν σήμερα το Επιμελητήριο ...


Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα πωλούν έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών

Κοινή συμφωνία για την προβολή και διάθεση πρωτότυπων εικαστικών ελληνικών έργων και αναπαραγωγών, υπέγραψαν σήμερα το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ).   

Οι δύο φορείς διαμόρφωσαν από κοινού το πλαίσιο για το σύστημα προβολής και πώλησης επώνυμου εικαστικού έργου (ή των αναπαραγωγών), το οποίο θα διατίθεται στα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, σε κατάλληλα διαμορφωμένο περβάλλον.   

Το επόμενο βήμα, όπως προκύπτει από τη συμφωνία το ΤΑΠ με το ΕΕΤΕ, είναι να διαμορφώσουν τις προκηρύξεις διαγωνισμών και προσκλήσεων ενδιαφέροντος για τις ανάγκες κάθε μουσείου και αρχαιολογικού χώρου.   

Προβλέπονται έργα με παρακαταθήκη, αγορά, παραγωγή και αναπαραγωγή από το ΤΑΠ, αναπαραγωγή από τον καλλιτέχνη και παραγωγή πιστού αντιγράφου.   

Τη διαδικασία της συμφωνίας και την εφαρμογή της θα επιβλέπει ομάδα από δύο εκπροσώπους του ΕΕΤΕ και δύο του ΤΑΠ. Η επιτροπή επιλογής των έργων αποτελείται από επτά μέλη που προέρχονται από το Εικαστικό Επιμελητήριο, το ΤΑΠ και έναν εικαστικό καλλιτέχνη, εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού.   

Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια