Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πέλλα: «Κυνηγοί» αρχαίων θησαυρών συνελήφθησαν με αρχαία

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν, βρέθηκαν 179 νομίσματα και 17 κτερίσματα που διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από την Ελληνισ...

Πέλλα: «Κυνηγοί» αρχαίων θησαυρών συνελήφθησαν με αρχαία

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν, βρέθηκαν 179 νομίσματα και 17 κτερίσματα που διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας

Επί το έργον εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Έδεσσας δυο «κυνηγοί» αρχαίων θησαυρών, την στιγμή που αναζητούσαν την πολύτιμη λεία τους πραγματοποιώντας παράνομη ανασκαφή σε μια δασική περιοχή της Πέλλας!

Ήταν απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι δυο Έλληνες ηλικίας 49 και 44 χρόνων είχαν αρχίσει να σκάβουν με δύο σκαπτικά εργαλεία σε ένα σημείο όπου τους είχαν δώσει σήμα πως κάτι υπήρχε οι δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που χρησιμοποιούσαν. Μέχρι στιγμής δεν είχαν ξεθάψει αρχαιότητες, όμως τα σπίτια τους σε κοντινή περιοχή κόντευε να γίνει… μουσείο!

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν, βρέθηκαν 179 νομίσματα και 17 κτερίσματα που διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και ερευνάται αν είχαν ξεπουλήσει άλλα ευρήματά τους και σε ποιον.


Δεν υπάρχουν σχόλια