Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βραδιά κλασικής μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και το Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσα...

Βραδιά κλασικής μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και το Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, διοργανώνουν βραδιά κλασικής μουσικής στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 7.30 το βράδυ. 

Στη συναυλία συμμετέχουν τρεις μαθητές της τάξης βιολιού του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. (Κατερίνα Μπουμπάρα Γ’ Λυκείου, Ορέστης Σιωρόπουλος, Πάρης Ριζάς Α’ Λυκείου Λυκείου) μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του συνόλου κ. Αθανασίου Ζωή στο πιάνο. Οι τέσσερις καλλιτέχνες σχηματίζουν έτσι ένα διαφορετικό κουαρτέτο, από το οποίο θα ακούσουμε κατάλληλα διασκευασμένα, για αυτό το συνδυασμό οργάνων αριστουργήματα της κλασικής μουσικής αλλά και όχι μόνο.

Έτσι μερικά από τα έργα που θα ακουστούν είναι: Ο κανόνας σε ρε μείζονα του Pachelbel, η Μικρή νυχτερινή μουσική του Mozart, κοντσέρτο για έγχορδα του Torelli, απόσπασμα από τη σουίτα Peer Gynt του E.Grieg, Άρια του J.S.Bach, αλλά και πιο σύγχρονα έργα όπως η πασίγνωστη μουσική από την ταινία «η λίστα του Schindler» και το ορχηστρικό Intermezzo του Μ. Θεοδωράκη (από το Άξιον Εστί). Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού σχολείου, στο οποίο ανήκει και το μάθημα των μουσικών συνόλων. 

Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια