Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση για τη συμβολή πολιτών στον εμπλουτισμό του Διαχρονικού Μουσείου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας εγκαινιάζει σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρ...

Έκθεση για τη συμβολή πολιτών στον εμπλουτισμό του Διαχρονικού Μουσείου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας εγκαινιάζει σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με θέμα: «Αντίδωρο. Η συμβολή των πολιτών στον εμπλουτισμό των Συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας».

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά ευρήματα που βρήκαν και παρέδωσαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας πολλοί πολίτες από τα πρώτα ακόμη χρόνια της ίδρυσης της το 1973 μέχρι σήμερα. Τα ευρήματα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, από απολιθώματα και εργαλεία (60.000 – 30.000 πριν το παρόν) της Μέσης Παλαιολιθικής περιόδου  μέχρι οικογενειακά θρησκευτικά κειμήλια και άλλα αντικείμενα έως τις αρχές  του 19ου αι.

Πολλά από τα ευρήματα έχουν ενσωματωθεί στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και συμπληρώνουν με αρμονικό τρόπο τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τους φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου και αποτελούν αντικείμενο μελέτης Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την έκθεση αυτή θέλει πάνω από όλα να προβάλλει τη συμβολή των πολιτών στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη σε θέματα προστασίας αρχαιοτήτων και πάταξης της αρχαιοκαπηλίας. Μέσα από το αρχείο της Εφορείας προκύπτει ένα πλήθος περιπτώσεων παράδοσης και υπόδειξης αρχαιοτήτων που αφορούν πολίτες διαφορετικών επαγγελμάτων και όλων των ηλικιών, από τις οποίες δεν εξαιρούνται ακόμη και μαθητές δημοτικών σχολείων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και η είσοδός είναι ελεύθερη για το κοινό.


Πηγή: Larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια