Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε σε σπίτι στην Κάλυμνο

Δεν έχει προσδιοριστεί από πότε χρονολογείται και έχει ζητηθεί η εξέτασή του από ειδικό αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσο...


Δεν έχει προσδιοριστεί από πότε χρονολογείται και έχει ζητηθεί η εξέτασή του από ειδικό αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο οποίος έχει κληθεί από την Ρόδο.

Οι πληροφορίες για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων που οδήγησαν τους αστυνομικούς του τμήματος Καλυμνίων στην κατοικία ενός 67χρονου Έλληνα κατοίκου του νησιού των σφουγγαράδων, επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε.

Στο σπίτι βρέθηκε ένας αρχαίος αμφορέας που κατασχέθηκε και φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Καλύμνου. Προς το παρόν, δεν έχει προσδιοριστεί από πότε χρονολογείται και έχει ζητηθεί η εξέτασή του από ειδικό αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο οποίος έχει κληθεί από την Ρόδο. 

Ο 67χρονος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκε στα χέρια του ο αμφορέας και σε ποια περιοχή βρέθηκε κι έτσι η προέλευσή του ερευνάται. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια