Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αύξηση των επισκεπτών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, σημειώθηκε τον Ιανουάριο

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έρευνας Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων για τον μήνα Ι...



Αύξηση των επισκεπτών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, σημειώθηκε τον Ιανουάριο

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έρευνας Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων για τον μήνα Ιανουάριο 2017.

Βάσει των αποτελεσμάτων, τον φετινό Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,3%, μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 11,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 17,5%.

Στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 14,5%, ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση κατά 10,2%, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 50,2%.

Η παρούσα έρευνα από το έτος 1970 είναι συνεχής και παράγει μηνιαία στοιχεία και κατ’ επέκταση ετήσια, τα οποία στηρίζονται στην ΚΥΑ 15189/Β379/73. Η  ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει στην πινακοποίηση των στοιχείων που αφορούν στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια