Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λέσβος: Στο Σίγρι η 2η Διεθνής Συνάντηση Νέων Παλαιοντολόγων

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Μαΐου 2017 η 2η Διεθνής Συνάντηση Νέων Παλα...


Λέσβος: Στο Σίγρι η 2η Διεθνής Συνάντηση Νέων Παλαιοντολόγων

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Μαΐου 2017 η 2η Διεθνής Συνάντηση Νέων Παλαιοντολόγων με συμμετοχή 90 νέων Παλαιοντολόγων από όλο τον κόσμο. Το συνέδριο οργανώνεται από το Εργαστήριο Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τη Διεθνή Ένωση Παλαιοντολόγων σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η διεθνής αναγνώριση, η μεγάλη επιστημονική αξία του Απολιθωμένου Δάσους και το γεγονός ότι αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα επιτυχούς προστασίας και ανάδειξης των απολιθωμάτων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αποτέλεσαν ισχυρά κίνητρα για την οργάνωση του συνεδρίου στις εγκαταστάσεις του Μουσείου.

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά νέους Παλαιοντολόγους από όλο τον κόσμο, να δώσει τη δυνατότητα στους νέους ερευνητές να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και να συναντήσουν Παλαιοντολόγους από διαφορετικούς τομείς με τους οποίους θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. Το συνέδριο αποτελεί μια παγκόσμια συνάντηση που οργανώνεται μια φορά το χρόνο σε διαφορετική περιοχή με ιδιαίτερο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από νέους ερευνητές όσο και από καταξιωμένους ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν από τον Καθ. Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου τα στοιχεία της μοναδικότητας του Απολιθωμένου Δάσους, όπως προκύπτουν από τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και η μεγάλη επιστημονική αξία του για τη μελέτη της παλαιοχλωρίδας και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα νέα ευρήματα των ανασκαφών κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και το νέο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης. Τέλος, ειδική παρουσίαση θα αφορά στην ανάδειξη της Γεωλογικής Κληρονομιάς της Λέσβου και την αναγνώρισή της ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Για τους συμμετέχοντες θα οργανωθεί επίσης επίσκεψη στα διαμορφωμένα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και σε γεωλογικά μνημεία και περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος της Λέσβου.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια