Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Ρέθυμνο: Συνεργασία Δήμου με Αρχαιολογία και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο


Ρέθυμνο: Συνεργασία Δήμου με Αρχαιολογία και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Συνεργασία με στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και κλιμακίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, στη διάρκεια της οποίας για το έργο STORM, στο οποίο συμμετέχει η αρχαιολογική υπηρεσία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.


Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τοποθέτησε ειδικό εξοπλισμό (επιταχυνσιογράφους) για την παρακολούθηση και λήψη μετρήσεων της σεισμικής δραστηριότητας σε δύο μνημεία του Ρεθύμνου, τον Φάρο και τη Φορτέτζα. Τις εργασίες τοποθέτησης ανέλαβαν οι σεισμολόγοι κ. Ι. Καλογεράς και Ν. Μελής, Διευθυντές Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην περιοχή του Ρεθύμνου, οι οποίες αφορούν σε επιταχυνσιογράφους που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις ήδη από το 2002, και συζητήθηκαν οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων.


Πηγή: Cretedoc, ΕΡΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου