Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση έργων του Μιχαήλ Άγγελου στην ιστορία του

«Archers Shooting at a Herm» - credit: Royal Collection Trust/Her Majesty Queen Elizabeth II 201 Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περι...



Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση έργων του Μιχαήλ Άγγελου στην ιστορία του
«Archers Shooting at a Herm» -
credit: Royal Collection Trust/Her Majesty Queen Elizabeth II 201
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότερα από 150 σχέδια, μαρμάρινα γλυπτά και άλλα έργα του σπουδαίου Ιταλού αρχιτέκτονα, γλύπτη και ζωγράφου.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ετοιμάζεται να διοργανώσει τη μεγαλύτερη έκθεση του Μιχαήλ Άγγελου στην ιστορία του.   

Η έκθεση με τίτλο «Michelangelo: Divine Draftsman and Designer» (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση «Μιχαήλ Άγγελος: Θεϊκός σχεδιαστής») και  θα περιλαμβάνει 150 σχέδια, τρία μαρμάρινα γλυπτά, τον πρώτο πίνακα που ζωγράφισε ποτέ («Η αγωνία του Αγίου Αντωνίου) και άλλα έργα από συλλογές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.   

Μεταξύ των σχεδίων θα βρίσκεται μία νωπογραφία που σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος για την τελική τοιχογραφία του στο Παλάτι του Βατικανού καθώς και μία σειρά σχεδίων που δημιούργησε για τον φίλο και αντικείμενο της αγάπης του Τομάσο Καβαλιέρι.   

Επί του παρόντος, το Met διαθέτει τρία έργα του Μιχαήλ Άγγελου: Δύο σχέδια («Σπουδή για τη Λίβυα Σίβυλλα», «Σχέδιο για τον Τύμβο του Πάπα Ιουλίου Β' ντέλα Ροβέρε) και ένα γλυπτό, τον «Νεαρό Τοξότη», τον οποίο έχει δανείσει η γαλλική κυβέρνηση. Εκπρόσωπος του μουσείου ανέφερε ότι τα δύο σχέδια κανονικά δεν εκτίθενται στο κοινό λόγω της ευαισθησίας τους στο φως, αλλά τώρα θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης. 

Η έκθεση που επιμελείται η curator Carmen C. Bambach αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες τις στις 13 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου του 2018. 

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια