Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Κυριάκος Ρόκος «Το χαμόγελο στο μάτι» (φωτογράφος Ελευθέριος Α. Γαλανόπουλος © TAΠΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) Την Δευτέρα 29 Μαΐο...


Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Κυριάκος Ρόκος «Το χαμόγελο στο μάτι»
(φωτογράφος Ελευθέριος Α. Γαλανόπουλος © TAΠΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)
Την Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η έκτη εκδήλωση της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος». 

Η έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Αίθριο του Μουσείου πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. 

Κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.

Ως τον Ιούλιο του 2017 θα εκτεθεί το έργο του Κυριάκου Ρόκου «Με το χαμόγελο στο μάτι».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων στο Αίθριο του Μουσείου θα παρουσιαστεί αρχικά το σύγχρονο έργο και, κατόπιν, αρχαιολόγος του Μουσείου θα μιλήσει για ένα αρχαίο έργο της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος θεωρεί ότι συνδιαλέγεται με το έργο του Κυριάκου Ρόκου.

Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. 

Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. 

Ποτέ δεν ξέρεις αν εσύ σκαλίζεις την πέτρα ή εκείνη σκαλίζει την ψυχή σου

Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.

«Στην ουσία ψάχνεις την αλήθεια στη ζωή. Κι αυτή πηγάζει από μια καρδιά κι ύστερα ξεχύνεται από τα μέσα προς τα έξω. Το περίεργο είναι πως ποτέ δεν ξέρεις αν εσύ σκαλίζεις την πέτρα ή εκείνη σκαλίζει την ψυχή σου» λέει ο Κυριάκος Ρόκος. 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, τηλ. 213214 4889 

Είσοδος ελεύθερη


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια