Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μικροί κατασκηνωτές σε ρόλο... αρχαιολόγων

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη» οι μικροί Κατασκηνωτές συμμετείχαν στη δράση της Εφορείας Αρχ...

Μικροί κατασκηνωτές σε ρόλο... αρχαιολόγων

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη» οι μικροί Κατασκηνωτές συμμετείχαν στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ», με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσουν σημαντικά μνημεία της πόλης.

Η Αρχαιολογία ως ένα παράθυρο στα μεγάλα ερωτήματα που αφορούσαν και αφορούν την ανθρωπότητα, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Με εναλλακτικούς τρόπους αφήγησης του παρελθόντος, κινητοποιεί και απελευθερώνει δημιουργικά τη σκέψη όλων των εμπλεκόμενων και κυρίως των παιδιών.

Η Λάρισα ως Πόλη που Μαθαίνει, επενδύει σε τέτοιου είδους δράσεις, αξιοποιώντας το παρελθόν ως όχημα εξοικείωσης με τις πανάρχαιες και πανανθρώπινες αξίες, με στόχο την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της κοινωνικής συνείδησης.

Με την αμέριστη υποστήριξη της προϊσταμένης κας Σταυρούλας Σδρόλια και με την καθοδήγηση και επίβλεψη  της αρχαιολόγου, κυρίας Ματίνας Παπαναστασούλη, οι μικροί κατασκηνωτές γνώρισαν όλα τα στάδια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στον λόφο του Φρουρίου: έσκαψαν συστηματικά, έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα, κράτησαν ημερολόγιο ανασκαφής, κατέγραψαν το υλικό, συγκόλλησαν τα θραύσματα και έμαθαν πως συντηρούνται τα ευρήματα μιας ανασκαφής και πως αυτά εκτίθενται σε ένα αρχαιολογικό μουσείο.

Μικροί κατασκηνωτές σε ρόλο... αρχαιολόγων

Οι μικροί «αρχαιολόγοι» ενθουσιάστηκαν με τη μοναδική αυτή εμπειρία και υποσχέθηκαν πως θα επισκεφτούν το Διαχρονικό Μουσείο για να γνωρίσουν περισσότερα για την ιστορία της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Στη δράση συμμετείχαν για το μήνα Ιούλιο τα Κέντρα Κατασκήνωσης στην Πόλη που λειτουργούν στο 4ο Δημοτικό σχολείο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου, στο 33ο – 45ο  Νηπιαγωγείο Λάρισας (Άγιος Κωνσταντίνος). Το πρόγραμμα των ανασκαφών θα συνεχιστεί και για το μήνα Αύγουστο με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων δομών.

Για πληροφορίες, βοήθεια ή/και υποστήριξη στο τηλ: 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.


Πηγή: LarissaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια