Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αναζήτηση του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα για την αθανασία

Αρχαιολόγος διαβάζει μια λεπτή ξύλινη σανίδα από τη δυναστεία Qin (221-206 π.Χ.) στην επαρχία Hunan της Κίνας.   Νέα αρχαιολογική έρευ...

Η αναζήτηση του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα για την αθανασία
Αρχαιολόγος διαβάζει μια λεπτή ξύλινη σανίδα από τη δυναστεία Qin (221-206 π.Χ.)
στην επαρχία Hunan της Κίνας.
 
Νέα αρχαιολογική έρευνα ρίχνει φως στις ανησυχίες του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας - δημιουργό του παγκοσμίως γνωστού Πήλινου Στρατού - και στην αναζήτηση της αιώνιας ζωής, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγινα στα κινεζικά ΜΜΕ.

Σε σύνολο λεπτών ξύλινων σανίδων που βρέθηκαν στην κεντρική επαρχία του Hunan περιέχεται εκτελεστική εντολή του αυτοκράτορα Qin Shihuang για της εκπόνηση αναζήτησης σε εθνικό επίπεδο για το ελιξίριο της ζωής, μαζί με τις απαντήσεις των τοπικών επαρχιακών κυβερνήσεων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Zhang Chunlong το διάταγμα του αυτοκράτορα έφτασε ακόμα και στις πιο παραμεθόριες περιοχές και απομακρυσμένα χωριά.

Η εμμονή του Qin Shihuang για την αιώνια ζωή ήταν γνωστή: ήταν υπεύθυνος για το τεράστιο υπόγειο μαυσωλείο στη βόρεια επαρχία Shaanxi, γεμάτο με σχεδόν 8.000 πήλινους στρατιώτες που χτίστηκαν για να τον προστατεύσουν στη μετά θάνατον ζωή.

Μελετώντας τις 36.000 ξύλινες σανίδες - που βρέθηκαν το 2002 στο βάθος ενός πηγαδιού στη Hunan  - οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει όχι μόνο την αυτοκρατορική εντολή για την εύρεση του «ελιξίριου της ζωής», αλλά και τις αμήχανες απαντήσεις από τις τοπικές αρχές που αγωνίστηκαν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του.

Η αναζήτηση του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα για την αθανασία

Σύμφωνα με τον Xinhua, ένα χωριό που ονομαζόταν "Duxiang" ανέφερε στον αυτοκράτορα ότι δεν κατάφερε να ανακαλύψει ένα θαυματουργό φίλτρο, αλλά ότι συνεχίζει την αναζήτηση.

Η απάντηση μιας άλλης επαρχίας, που ονομαζόταν "Langya", πρότεινε στον αυτοκράτορα «ένα βότανο που συλλέγεται από ένα ευοίωνο τοπικό βουνό» που θα μπορούσε να κάνει αυτό που ζητούσε.

Τα κείμενα γράφονταν σε μια σειρά από λεπτές ξύλινες σανίδες που συνδέονταν αρχικά μεταξύ τους με χορδές. Αυτή η τεχνική ήταν το πιο κοινό μέσο γραφής στην Κίνα πριν από την εμφάνιση του χαρτιού στην αρχή της πρώτης χιλιετίας μ.Χ.

Η αναζήτηση του Qin Shihuang για την αθανασία ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία: πέθανε το 210 π.Χ., μετά την κυριαρχία του στην χώρα για 11 χρόνια.

Η δυναστεία του Qin - γνωστή για τις καύσεις βιβλίων και τις εκτελέσεις λογοτεχνών - έθεσε τα θεμέλια της Κίνας ως ενοποιημένου έθνους για τις επόμενες δύο χιλιετίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια