Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κίνα: Αρχαιολόγοι μελετούν τη μέθοδο εξαγωγής δοντιών κατά τη νεολιθική εποχή

Κινέζοι αρχαιολόγοι μελετούν ένα έθιμο εξαγωγής δοντιών σε σκελετούς που ανακάλυψαν σε τάφο ηλικίας 4.500 χρόνων στην περιοχή Γκαοσά...


Κίνα: Αρχαιολόγοι μελετούν τη μέθοδο εξαγωγής δοντιών κατά τη νεολιθική εποχή

Κινέζοι αρχαιολόγοι μελετούν ένα έθιμο εξαγωγής δοντιών σε σκελετούς που ανακάλυψαν σε τάφο ηλικίας 4.500 χρόνων στην περιοχή Γκαοσάν, η οποία πιστεύεται ότι υπήρξε πόλη κατά τη Νεολιθική εποχή, της επαρχίας Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα. 

Στον τάφο ανακαλύφθηκαν 116 ανθρώπινοι σκελετοί πολύ καλά διατηρημένοι, καθώς ήταν βυθισμένοι σε υπόγεια νερά και αποκομμένοι από αέρα. Αυτό όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων ήταν το γεγονός ότι σε δώδεκα σκελετούς έλειπαν τα μπροστινά δόντια. «Παραμένει μυστήριο το έθιμο της εξαγωγής δοντιών. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι πιθανόν να ήταν ένα θρησκευτικό τελετουργικό ή μια γιορτή για την ενηλικίωση», λέει ο επικεφαλής των ερευνών Λίου Σιανγκγιού. 

Το έθιμο της εξαγωγής δοντιών έχει παρατηρηθεί σε σκελετούς στην αρχαία περιοχή Νταγουενκόου, η οποία ιδρύθηκε περίπου το 4.300 π.Χ. στην επαρχία Σαντόνγκ.


Πηγή: Zougla, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια