Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέες παρουσιάσεις για την έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια»

Νέες παρουσιάσεις για την περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» ξεκινούν την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης.


Νέες παρουσιάσεις για την έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια»

Νέες παρουσιάσεις για την περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» ξεκινούν την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης.

Κάθε βδομάδα οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στην αρχαία Ελευσίνα με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου και αφετηρία τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης, να περιηγηθούν σε έναν εκθεσιακό χώρο με τη μορφή του Ελευσινιακού τελεστηρίου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Οι ξεναγήσεις στα Ελληνικά γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στη 1 μ.μ. και στα Αγγλικά κάθε Κυριακή, στις 11 π.μ. Η ξενάγηση έχει διάρκεια 45 λεπτά, ενώ οι εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου (ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και τηρείται σειρά προτεραιότητας). Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη, με απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).

Αναμνηστικά προϊόντα της έκθεσης στα Πωλητήρια

Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους επισκέπτες μια σειρά αναμνηστικών προϊόντων που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια»: Ένα πορσελάνινο διακοσμητικό περιστέρι, μια κούπα Bone China, τέσσερα μικρά σημειωματάρια και ένα επιχρυσωμένο μπρούντζινο κόσμημα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμος και ο οδηγός της έκθεσης. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου Ακρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοδική έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης για τα Ελευσίνια Μυστήρια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα έργα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ελευσίνα όπως το μοναδικό άγαλμα της Φεύγουσας Περσεφόνης, το πρώιμο κλασικό ανάγλυφο με την παράσταση Δήμητρας και Κόρης, ιερά σκεύη όπως κέρνοι, πλημοχόες και θυμιατήρια, αλλά και μνημεία με παραστάσεις των πρωταγωνιστών των μεγάλων μυστηρίων, του Ιεροφάντη και του Δαδούχου.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται ευρήματα από το Ελευσίνιο της Αθήνας, αλλά και την Ιερά Οδό, δεδομένου ότι η πανηγυρική πομπή ξεκινούσε από την Αθήνα με πλήθος μυημένων και υποψηφίων για μύηση και κατέληγε στο τελεστήριο της Ελευσίνας. Για το λόγο αυτό παρουσιάζεται, πριν από την είσοδο στην έκθεση, ένα ανάγλυφο από την περιοχή του Ελευσινείου και ορισμένα χαρακτηριστικά ευρήματα από το Ιερό της Αφροδίτης που βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Οδό, στην περιοχή του Δαφνίου.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο της Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια