Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολονύκτια παράσταση στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα για πρώτη φορά

Ο «Παρθενώνας» της Πελοποννήσου, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην μακραίωνη Ιστορία του μια ολονύχτ...


Ολονύκτια παράσταση στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα για πρώτη φορά

Ο «Παρθενώνας» της Πελοποννήσου, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην μακραίωνη Ιστορία του μια ολονύχτια παράσταση, την βιωματική περφόρμανς «From Darkness to Light» της διεθνούς διακεκριμένης χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη. 

Η συναρπαστική εμπειρία του κύκλου παραστάσεων με τίτλο «The Sleep & Dream Performance series» που κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Βορρέ (2014), στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης (2016) και πέρυσι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2017), ταξιδεύει για πρώτη φορά υπαίθρια, στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 1130 μέτρων.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη εμπνέεται αυτή τη φορά από τη χώρα των ονείρων και το φως του Απόλλωνα και προσκαλεί τους θεατές να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το Φως της Πανσελήνου και της Ανατολής και να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία στο περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Ναού, έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου. Η ολονύχτια παράσταση «From Darkness to Light» επιχειρεί να σηματοδοτήσει την σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φώς, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική. Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί επίσης την έμπνευση της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του Ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.

Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο 14 ωρών, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της ολονύχτιας παράστασης.

Σημειώνουμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου. Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η διακεκριμένη Αποστολία Παπαδαμάκη που υπογράφει τη σύλληψη, την χορογραφία και τη σκηνοθεσία της παράστασης, είναι η χορογράφος της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας καθώς και της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού στον κόσμο «Drops of Breath» στο Σούνιο. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του ΔΣ της Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η είσοδος για την παρακολούθηση της παράστασης είναι ελεύθερη. Για τους διανυκτερεύοντες θεατές θα δοθούν πληροφορίες σύντομα.

Συντελεστές

Μουσική Σύνθεση: Τρύφων Κουτσουρέλης

Ινδικό αρμόνιο, Φωνή: Ανταράτμα Θοδωρής Χιώτης

Περσικό Σαντούρι: Fuad Ahmadvand

Χορευτές: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Αντώνης Στρούζας, Ολγα Μουρουζίδου

Project coordinator: Ιωάννα Σακκέτα

Ειδικός επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Ιωάννης Μπουχέλος.

Διεύθυνση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης

Βοηθός Διεύθ. Παραγ.: Χριστινα Πολυχρονιάδου

Βίντεο: Θανάσης Παπαναγιώτου/ Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα

Web & Graphic designer : Αρείων Στεφανίδης

Info:

The Sleep and Dream Performance series: From Darkness to Light

Ολονύχτια Διαδραστική Παράσταση

Παγκόσμια Πρώτη

Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, Πελοπόννησος

Από 28/7/2018 έως 29/07/2018

Πανσέληνος Ιουλίου


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια