Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», συναυλίες μουσικής δωματίου

Όσοι αγαπούν τη μουσική δωματίου, γνωρίζουν καλά τους Quintarco, το δημοφιλές σχήμα εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.


«Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», συναυλίες μουσικής δωματίου

Όσοι αγαπούν τη μουσική δωματίου, γνωρίζουν καλά τους Quintarco, το δημοφιλές σχήμα εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 18:00 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για μια συναυλία μουσικής δωματίου,  στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων της Ορχήστρας «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία». Η φετινή συνεργασία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου), με μουσικές επιλογές που θα σας κάνουν να λικνιστείτε ονειρικά στο υπέροχο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όσοι αγαπούν τη μουσική δωματίου, γνωρίζουν καλά τους Quintarco. Το δημοφιλές σχήμα εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα προσφέρει ένα ταξίδι πέρα από χρονικά όρια και στεγανά. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αιθρίου, το παρόν συναντά το παρελθόν. Η μουσική συνδιαλέγεται με τον χορό, θυμίζοντας το “όλον” των τεχνών. Άλλωστε, στην αρχαία Ελλάδα ο όρος Μουσική συμπεριλάμβανε την Ποίηση, το Μέλος και τον Χορό, δηλώνοντας το αδιάσπαστο της καλλιτεχνικής έκφρασης. Με αυτή την ιδέα, πέντε εξαιρετικοί μουσικοί επέλεξαν το πρόγραμμα μιας βραδιάς που γίνεται εμπειρία. Αρκεί να νοιώσει κάποιος τα δοξάρια να απλώνονται στο φάσμα του χρόνου και «Χορεύοντας» να πάει από το μπαρόκ στο βαλς, προς ικανοποίηση των επίτιμων προσκεκλημένων... Μουσών Ευτέρπης και Τερψιχόρης.

Το πρόγραμμα με μια ματιά:

Άστορ Πιατσόλα (1921- 1992): Adios nonino

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906–1975): Βαλς από τη Σουίτα τζαζ αρ. 2

Γιαν Σιμπέλιους (1865–1957): Θλιμμένο Βαλς

Νίκος Σκαλκώτας (1904-1949): 5 Ελληνικοί χοροί

Μπέλα Μπάρτοκ (1881–1945): Ρουμάνικοι Παραδοσιακοί Χοροί

Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840–1893): Βαλς από τη Σερενάτα για έγχορδα

Γιοχάνες Μπραμς (1833–1897): Ουγγρικός Χορός αρ. 5

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756–1791): Μικρή νυχτερινή μουσική – Menuetto - Rondo

Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741): La follia

Συμμετέχουν:

Κουιντέτο εγχόρδων Κ.Ο.Α. “Quintarco”

Νίκος Μάνδυλας, βιολί

Μαρίνα Χαραλαμπίδου, βιολί

Ίρις Λουκά, βιόλα

Βάνια Παπαδημητρίου, βιολοντσέλο

Τάκης Καπογιάννης, κοντραμπάσο

Πληροφορίες εισόδου:

Η είσοδος στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (επίπεδο -1) και η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν θα πραγματοποιηθεί διάλλειμα.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια