Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νεκροταφείο του 3ου αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ένα παγανιστικό νεκροταφείο ανακάλυψαν Τούρκοι και Ιταλοί ειδικοί στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια εργασιώ...


Νεκροταφείο του 3 αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ένα παγανιστικό νεκροταφείο ανακάλυψαν Τούρκοι και Ιταλοί ειδικοί στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης του τζαμιού Σεΐχ Σουλεϊμάν. Το νεκροταφείο χρονολογείται στον 3 αιώνα μ.Χ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων.

Το νεκροταφείο βρέθηκε κάτω από το υπόγειο του τζαμιού, καθώς όπως τόνισε ο αρχαιολόγος Μουράτ Σαβ στην εφημερίδα Habertürk «κάτω από το υπόγειο του κτηρίου, στο οποίο χτίστηκε το τζαμί, βρίσκονται ακόμα δύο όροφοι από τη ρωμαϊκή περίοδο. Ο πρώτος όροφος είναι ένας θάλαμος ταφής με οκτώ τομείς και λέγεται arcosolio».

Ο όρος αυτός αναφέρεται σε μορφή τάφων που υπήρχαν στις κατακόμβες της αρχαίας Ρώμης και ο αρχαιολόγος υπογράμμισε τη σημασία της ανακάλυψης αυτής στην Κωνσταντινούπολη. «Βρήκαμε κι ένα κομμάτι ενός βωμού που χρησιμοποιήθηκε για την έγχυση αίματος, κατά τη διάρκεια ενός όρκου. Ωστόσο, το σημείο είχε λεηλατηθεί κατά τη βυζαντινή περίοδο», πρόσθεσε ο Μουράτ Σαβ. Παράλληλα, κατά τις εργασίες βρέθηκε κι ένας βυζαντινός αμφορέας.


Πηγή: PontosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια