Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης

Οι φίλοι μας, τα τετράποδα αιλουροειδή, εδώ και αιώνες εξάπτουν την περιέργειά μας: κακολογούνται από τους δεισιδαίμονες, λατρεύονταν ...

Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης

Οι φίλοι μας, τα τετράποδα αιλουροειδή, εδώ και αιώνες εξάπτουν την περιέργειά μας: κακολογούνται από τους δεισιδαίμονες, λατρεύονταν από τους Αρχαίους Αιγύπτιους, ποιήματα τους έγραφαν - και τους γράφουν - οι ποιητές. Τώρα, είναι το θέμα μια έκθεσης εικονικής πραγματικότητας!

Μπορείτε να την επισκεφθείτε χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε. Το Universal Museum of Art, ένα μουσείο εικονικής πραγματικότητας με έδρα το Παρίσι, συνεργάστηκε με το RMN (Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais) για να ετοιμάσουν την έκθεση «Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης».

Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης

Ένα χρονικό της παρουσίας της γάτας στην ιστορία της τέχνης, μια αφήγηση του συμβολισμού τους όπως αυτός εξελίχθηκε ανάλογα με τις αλλαγές των συναισθημάτων μας απέναντι τους.

Σε πολλά έργα εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο, σε άλλα περνούν στο «παρασκήνιο». Είναι όμως το σημείο στο οποίο εστιάζει η εικονική έκθεση: τις απαντούμε σε ποικιλία έργων, από την αφίσα του Steinlen για το καμπαρέ του Rodolphe Salis έως ιερές απεικονίσεις τους από την Αρχαία Αίγυπτο.

Επισκεφθείτε την έκθεση εδώ.

Η δυνατότητα διάδρασης που επιτρέπει η επίσκεψη σε αυτή την «έκθεση» κάνει το διδακτικό, διασκεδαστικό. Πολύ διασκεδαστικό!


Πηγή: Real, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια