Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, συμμετέχει στον εορτασμ...


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης με μία διάλεξη και στη συνέχεια περιήγηση στο Μουσείο, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 16 Οκτωβρίου από τις 17:30 έως τις 19:30.

Συγκεκριμένα:

– Από τις 17:30 έως τις 18:30:

Διάλεξη της προϊσταμένης του Τμήματος Συντήρησης, Χημικών και Φυσικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, δρ. Γεωργιάννας Μωραϊτου, με τίτλο «180 χρόνια συντήρησης αρχαιοτήτων στην Ελλάδα. Από τον τεχνικό ρόλο απασχόλησης στο επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και στην επιστήμη της συντήρησης». Στο Αμφιθέατρο του ΕΑΜ (είσοδος ελεύθερη από Τοσίτσα 1).

– Από τις 18:30 έως τις 19:30: Περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους με θέμα τα ίχνη των επεμβάσεων συντήρησης στα αρχαία έργα. Συγκέντρωση ομάδας στις Πληροφορίες του Μουσείου (Μνημειακός προθάλαμος κεντρικής εισόδου). Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν χρειάζονται δηλώσεις συμμετοχής.

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, που διοργανώνεται από τις 8 έως τις 21 Οκτωβρίου από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, τον Σύλλογο Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ICOM-Ελληνικό Τμήμα. 


Πηγή: NewsIt, The TOC



Δεν υπάρχουν σχόλια