Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δεν βρέθηκε ο τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο

Fake news δηλώνει ο αρχαιολόγος  Ζάχι Χουάς  στο Live Science.


Δεν βρέθηκε ο τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο

Fake news δηλώνει ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς στο Live Science.

Το fake ρεπορτάζ που μάλλον μεταφράστηκε από βρετανικά ταμπλόιντς αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το σημείο που αναπαύονται ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια». Όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς: «Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε».   

Η είδηση θα ήταν πραγματικά συναρπαστική, αν ήταν αληθινή...   Ο Ζάχι Χουάς, ο ίδιος ο αρχαιολόγος που επικαλούνται τα δημοσιεύματα, πρώην υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, δήλωσε στο Live Science ότι η είδηση είναι απόλυτα ψευδής.   

«Είναι εντελώς ψευδείς πληροφορίες, δεν υπάρχει τίποτα για το τάφο», δήλωσε ο επιστήμονας στο Live Science.    

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης διάλεξης στο Παλέρμο της Ιταλίας, ο Χουάς είπε ότι ο τάφος πρόκειται να βρεθεί. Σε αυτή τη διάλεξη, ο ίδιος εξηγεί στο Live Science, πως συζήτησε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, το οποίο διεξάγεται με επικεφαλής την Καθλίν Μαρτίνεζ, μια αρχαιολόγο που πιστεύει ότι ο τάφος του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα μπορούσε να βρίσκεται στην περιοχή. Ενώ απλά αναφέρθηκε στην ιδέα της Μαρτίνεζ, δεν είπε ποτέ ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του τάφου.   

Η ομάδα με επικεφαλής την Μαρτίνεζ εργάζεται στην Ταποσίρις Μάγκνα, για περίπου 10 χρόνια και έχει κάνει πολλές ανακαλύψεις, όπως κατακόμβες και τάφους που χρονολογούνται στην Πτολεμαϊκή περίοδο, αλλά ο αρχαιολόγος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να σχετίζεται με τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. 

Πηγή: LiFO, LiveScience

Δεν υπάρχουν σχόλια