Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρέθηκε ο τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας;

Φωτογραφία του ναού στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα όπου γίνονται ανασκαφές Ενημέρωση: Fake news δηλώνει ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς στο L...

Βρέθηκε ο τάφος του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας;
Φωτογραφία του ναού στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα
όπου γίνονται ανασκαφές
Ενημέρωση: Fake news δηλώνει ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς στο Live Science.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί σύντομα», υποστηρίζει ο αρχαιολόγος.

Αίσθηση στον επιστημονικό κόσμο έχουν προκαλέσει η δηλώσεις του πασίγνωστού αρχαιολόγου, με ειδικότητα στην αιγυπτιολογία, Ζάχι Χουάς, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας.

Ο αρχαιολόγος εκτιμά ότι οι δυο βασιλείς της Αιγύπτου, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ. βρίσκονται θαμμένοι μαζί κάπου κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Ο διακεκριμένος αρχαιολόγος και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, μαζί με την συνεργάτη του Κάθλιν Μαρτίνεζ, υποστήριξαν ότι έχουν βρεθεί πολύ σημαντικά στοιχεία ότι η ύπαρξη του χαμένου βασιλικού τάφου βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, σε ένα ναό αφιερωμένο στον θεό Όσιρι.

Βρέθηκε ο τάφος του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας;

Μετά από έρευνες και ανασκαφές είχαν βρεθεί στην περιοχή 27 μούμιες ευγενών ενώ σε νεοτερες ανασκαφές στον ναό βρέθηκαν - εκτός των άλλων - μία προτομή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα -η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.

Αυτή τη στιγμή η αρχαιολογική ομάδα του Ζάχι Χουάς, συνεχίζοντας τις ανασκαφές στον χώρο, υποστηρίζει ότι βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη ανακάλυψη η οποία μάλιστα δεν θα αργήσει να γίνει.

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο πριν λίγες μέρες ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

Βρέθηκε ο τάφος του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας;

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως  με ειδικό ραντάρ τύπου σόναρ, στις ανασκαφές που γίνονται στον ναό Ταμπουσίρις Μάγκνα όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο βασιλικός τάφος,  βρέθηκε μια δαιδαλώδης σήραγγα περίπου 20 μέτρα βάθους.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», σημείωσε ο αρχαιολόγος.

Η υπόθεση που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση ότι πρόκειται για τον κοινό τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου καθώς σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο, οι δύο ταφές έχουν γίνει στον ίδιο χώρο.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια