Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εσπερίδα για τη Μεσαιωνική Πόλη

Εσπερίδα στο Κατάλυμα της Ισπανίας, προγραμματίζει η δημοτική αρχή Ρόδου για τις 27 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, όπου η Διεύθυνση ...

Εσπερίδα για τη Μεσαιωνική Πόλη

Εσπερίδα στο Κατάλυμα της Ισπανίας, προγραμματίζει η δημοτική αρχή Ρόδου για τις 27 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, όπου η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού θα παρουσιάσουν κάποια στοιχεία της νέας Προγραμματικής Σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου καθώς και τις εξελίξεις για έργα όπως το Εθνικό Θέατρο, η βίλα Ακάβη, η Ροδιακή Έπαυλη και άλλα κτήρια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, με αφορμή και την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο για το θέμα: «Έχουμε εγκατεστημένους εργολάβους στα έργα αυτά και υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους. Είναι μεγάλα έργα και χρειάζονται αρκετό χρόνο και απαίτησαν πολύ μεγάλη προετοιμασία. Όσον αφορά την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, παραμένει η ψυχή της Ρόδου, η καρδιά της και το ποιοτικό στοιχείο που κάνει ξεχωριστό το νησί».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, δήλωσε ικανοποιημένος για το Σύμφωνο Συνεργασίας με την Προγραμματική Σύμβαση, τονίζοντας πως «μετά από την 3η Νοέμβρη, έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και ακόμη τέσσερις συναντήσεις στην Ρόδο για να ελέγξουμε κομμάτι – κομμάτι την πορεία των έργων που περιλαμβάνει η Προγραμματική Σύμβαση» εκφράζοντας την αγωνία του πως ίσως να καθυστερήσουν οι διαδικασίες μόνον σε περίπτωση έκτακτων εξελίξεων, όπως οι εκλογές.

Σημειώνεται πως οι συναντήσεις θα συνεχιστούν για την κατάλληλη ετοιμασία της νέας Προγραμματικής Σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Πολιτισμού, Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, Δήμος Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ΔΕΥΑΡ).


Δεν υπάρχουν σχόλια