Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Υπό όρους η Παγόδα θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο

Το κτίριο της Παγόδας στον Πειραιά Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε «πράσινο» για το ακίνητο της Ακτής Μιαούλη και τις ...


Υπό όρους η Παγόδα θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο
Το κτίριο της Παγόδας στον Πειραιά
Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε «πράσινο» για το ακίνητο της Ακτής Μιαούλη και τις αποθήκες Δραπετσώνας.

«Άσπρος καπνός» βγήκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του υπουργείου Πολιτισμού όσον αφορά τα σχέδια του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά να μετατρέψει σε ξενοδοχεία τη γνωστή Παγόδα στην Ακτή Μιαούλη, που για δεκαετίας αποτελούσε το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, αλλά και δύο αποθήκες στην περιοχή της Δραπετσώνας.

Η συζήτηση αυτή έγινε σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, η οποία είχε παραπέμψει τα συγκεκριμένα σχέδια στο ΚΣΝΜ, όταν εξέταζε το master plan του μεγάλου λιμανιού.

Υπό όρους η Παγόδα θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΣΝΜ, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε το πράσινο φως για την ανακατασκευή της Παγόδας, που για δεκαετίας ήταν το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, σε ξενοδοχείο 5*. Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, είναι να μη μεταβληθεί καθόλου η όψη του κτηρίου, και όχι μόνο η στέγη του, όπως ανέμεναν στον ΟΛΠ. Εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη παρατήρηση, ενδέχεται να μειωθεί η δυναμικότητα του ξενοδοχείου, αφού αρχικά έχουν υπολογιστεί να κατασκευαστούν 300 δωμάτια. Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι από το Συμβούλιο «πέρασε» και η μετατροπή των δύο αποθηκών σε τετράστερο και πεντάστερο αντίστοιχα ξενοδοχείο, χωρίς ιδιαίτερες παρατηρήσεις. Να υπογραμμίσουμε εδώ πως, παρά την έγκριση, αποκλείεται η ανακατασκευή των κτιρίων αυτών καθώς είναι χαρακτηρισμένα μνημεία.

Αιχμή του δόρατος

Το ξενοδοχείο στην Παγόδα, μαζί με ακόμα ένα που σχεδιάζει ο ΟΛΠ να κατασκευάσει στο Porto Leone, επίσης 5 αστέρων, θα είναι η «αιχμή του δόρατος» όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών, κυρίως από τη κρουαζιέρα, αλλά και για διαμονή τουριστών για συνέδρια, ή άλλων τουριστών που θέλουν να κάνουν σύντομες αποδράσεις με επίκεντρο την πόλη του Πειραιά.

Όσον αφορά τις δύο αποθήκες, και την πρόθεσή τους να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχεία 4* και 5*, υπάρχουν σκέψεις να απευθυνθούν στο target group των νησιωτών που επισκέπτονται την Αθήνα και τον Πειραιά προκειμένου να λύσουν διάφορες υποθέσεις τους.


Πηγή: Α. Τσιμπλάκη, Ναυτεμπορική, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια