Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μεγάλη έκθεση με θησαυρούς από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου θα γίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ αντίστοιχα, για το 202...


Έκθεση από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μεγάλη έκθεση με θησαυρούς από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου θα γίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ αντίστοιχα, για το 2021, θα οργανωθεί έκθεση σχετικά με το Βυζάντιο και την αλληλεπίδραση των δύο πολιτισμών, ελληνικού και κινεζικού στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης.

Μεταξύ των δύο ιδρυμάτων εξάλλου πρόκειται να συναφθεί μνημόνιο συνεργασίας, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη στο Πεκίνο. Το μνημόνιο μάλιστα, ύστερα από πρόταση της Ελληνίδας υπουργού θα περιλαμβάνει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, δεδομένου ότι ο Μινωικός Πολιτισμός με την ιδιαιτερότητά του είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρων για τους Κινέζους επισκέπτες.

Μία ακόμη έκθεση επίσης, με έργα σύγχρονων Ελλήνων και Κινέζων γλυπτών σε συνδυασμό με αρχαία ελληνικά γλυπτά πρόκειται θα πραγματοποιηθεί στο National Museum of China (NAMOC).

Εκκρεμεί ωστόσο από το 2017, όπως ανέφερε στη συνάντηση ο διευθυντής του Μουσείου της Απαγορευμένης Πόλης κ. Wang Xudong, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Dunhuang και του Μουσείου της Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα. Άγνωστο γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση αλλά πάντως η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε, ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Έκθεση από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αλλά και το θέμα της δημιουργίας του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά συζητήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Διοίκησης Εθνικής Κληρονομιάς της Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Liu Yuzhu . Όπως επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στην πολιτιστική κληρονομιά των λαών αλλά και το παράνομο εμπόριο αρχαιοτήτων. Θέματα για τα οποία θα αναπτυχθούν κοινές δράσεις.

Η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Πεκίνο γίνεται στο πλαίσιο του Forum Αρχαίων Πολιτισμών, το οποίο διεξάγεται στην κινεζική πρωτεύουσα και στη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Διοίκησης Εθνικής Κληρονομιάς της Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Liu Yuzhu και σ΄ αυτήν συζητήθηκε η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά. Όπως επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στην πολιτιστική κληρονομιά των λαών. παράνομου εμπορίου αρχαιοτήτων.

Η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Πεκίνο γίνεται στο πλαίσιο του Forum Αρχαίων Πολιτισμών, το οποίο διεξάγεται στην κινεζική πρωτεύουσα.


Πηγή: Μ. Θερμού, MonoNews

Δεν υπάρχουν σχόλια