Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο για τη Σπάρτη στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σπάρτης αναμένεται να ανοίξει μέσα στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ μετά ...

Μουσείο για τη Σπάρτη στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σπάρτης αναμένεται να ανοίξει μέσα στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ μετά και από πρωτοβουλία του διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Paideia» Ηλία Τομάζου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Greek Travel Pages», o καθηγητής συναντήθηκε πρόσφατα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και της παρουσίασε τα σχέδιά του για το μουσείο αλλά και για την πρόοδο που γίνεται για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ. Το μουσείο θα βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, κοντά στο ανοιχτό ελληνικό θέατρο, την ορθόδοξη εκκλησία και το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Το νέο μουσείο θα φιλοξενεί εκθέσεις με επίκεντρο την ελληνική κουλτούρα της προϊστορικής εποχής έως και το Βυζάντιο. Οι εκθέσεις θα εξερευνούν την ιστορία και τη συνεισφορά των Σπαρτιατών και γενικότερα της λακωνικής περιοχής μέσα από σειρά έργων τέχνης, ενώ θα κατασκευαστούν το άγαλμα του Λεωνίδα αλλά και ένα γλυπτό που θα απεικονίζει τη Μάχη των Θερμοπυλών. Μεγάλο μέρος του πρότζεκτ έγινε πραγματικότητα χάρη στις δωρεές που έγιναν αλλά και στην εθελοντική προσφορά.

Όπως είπε η Υπουργός Πολιτισμού, το υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια με την παροχή γλυπτών, φωτογραφικού και ψηφιακού υλικού.

Ο κ. Τομάζος ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τα προγράμματα που λαμβάνουν χώρα στο Πανεπιστήμιο ενώ την προσκάλεσε στα εγκαίνια του ανοιχτού θεάτρου «Μέγας Αλέξανδρος» που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο (αν το επιτρέψει η Πανδημία) στο πλαίσιο για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών αλλά και τα εγκαίνια του νέου μουσείου.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Paideia» είναι το μοναδικό κέντρο που λειτουργεί μέσα σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και η δραστηριότητά του έχει επεκταθεί σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα σε ελληνικά πανεπιστήμια.


Πηγή: NotosPress

Δεν υπάρχουν σχόλια