Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας: Έγκριση για εργασίες στο Ναό της Μεταμόρφωσης

Τη μελέτη με τίτλο «Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών και επισκευή επιχρισμάτων καμπαναριών με χρήση ικριωμάτων, συντήρηση/επισκευή κεντ...

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας: Έγκριση για εργασίες στο Ναό της Μεταμόρφωσης

Τη μελέτη με τίτλο «Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών και επισκευή επιχρισμάτων καμπαναριών με χρήση ικριωμάτων, συντήρηση/επισκευή κεντρικού τρούλου με χρήση ικριωμάτων του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» ενέκρινε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, με απόφαση της Προϊσταμένης Άννας Βασιλικής Καραπαναγιώτου.


Η έγκριση δόθηκε με δεδομένο ότι το έργο χωροθετείται στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο και σε άμεση οπτική επαφή με το ενοριακό κοιμητηρίο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, κηρυγμένο μνημείο και προστατευόμενο από τις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των Aρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Kληρονομιάς» και σκοπό έχει να προστατέψει τον Ι.Ν. με επισκευαστικές εργασίες που δεν θα επηρεάσουν την υφιστάμενη μορφή, δομή, λειτουργία, τυπολογία του και κατ΄ επέκταση και του ιστορικού διατηρητέου μνημείου.

Η έγκριση δίνεται με τους κάτωθι όρους:

1) Οι εργασίες θα περιοριστούν μόνο στις αναφερόμενες.
2) Τις εργασίες θα επιβλέψει μέλος του φυλακτικού προσωπικού Μουσείου Τρίπολης, το οποίο θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως πριν από την έναρξη των εργασιών αυτών προκειμένου να παρίσταται (τηλ. 2710 242148).
3) Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους από το προσωπικό της Εφορείας.
4) Σε περίπτωση που αποκαλυφθούν αρχαιότητες θα σταματήσει αμέσως κάθε εργασία και θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Νόμου 3028/2002, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η έκβαση εργασιών στην φερόμενη ιδιοκτησία σας.
5) H έναρξη τυχόν εργασιών σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή των παραπάνω όρων, ενώ η παραβίαση οποιουδήποτε όρου επιφέρει την άρση της χορηγηθείσας αδείας.


Πηγή: Kalimera-Arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια