Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αμύνταιο: Εργαστήρι κατασκευής αγγείων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με τη δράση «Εργαστήρι κατασκευής αγγείων από το Νεολιθικό χωριό Ανάργυροι VIIc» συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας στην επετειακή επ...

Αμύνταιο: Εργαστήρι κατασκευής αγγείων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με τη δράση «Εργαστήρι κατασκευής αγγείων από το Νεολιθικό χωριό Ανάργυροι VIIc» συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας στην επετειακή επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28 Μαΐου 2023.

Το εργαστήρι αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια φορά κι έναν καιρό… στο χωριό μου το Νεολιθικό– Μαθαίνοντας τον τόπο μου», το οποίο σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και υλοποιείται στην Τ.Κ. Βαλτονέρων.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, έχει ψυχαγωγικό και δημιουργικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των εργαστηρίων της Εφ.Α.Φλώρινας στην Τ.Κ. Βαλτονέρων. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν με πηλό αγγεία και ειδώλια, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στην ανασκαφή του Νεολιθικού Οικισμού Ανάργυροι VIIc. Θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για την ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού και θα γίνει εκπαιδευτική παρουσίαση της διαδικασίας κατασκευής των αρχαίων αγγείων από την εικαστικό Στέλλα Μιχαηλίδου.


Πηγή: ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια