Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πανοπλία βρέθηκε σε ανασκαφές σε Ισπανικό κάστρο

[Credit : Municipality of Matilla de los Caños del Río] Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία πλήρη πανοπλία κατά τις ανασκαφές στο  Matilla de los Cañ...

Πλήρης πανοπλία βρέθηκε σε ανασκαφές σε Ισπανικό κάστρο
[Credit : Municipality of Matilla de los Caños del Río]

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία πλήρη πανοπλία κατά τις ανασκαφές στο Matilla de los Caños del Río κοντά στην περιοχή Salamanca της Ισπανίας.

Το κάστρο μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι κατασκευάστηκε μετά την αραβική κατάκτηση της Ιβηρικής Χερσονήσου, η οποία έγινε μέρος του Χαλιφάτου των Ομαγιάδων γύρω στο 711-732 μ.Χ. Ωστόσο, πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιστορία του κάστρου, με πηγές να αναφέρουν ότι καταστράφηκε με εντολή του Φερδινάνδου Β' της Αραγονίας το 1505 μ.Χ.

Τα ερείπια του κάστρου βρίσκονται βόρεια του χωριού Matilla de los Caños del Río σε έναν μικρό λόφο σε στρατηγική θέση με θέα στις πεδιάδες από κάτω.

Οι αρχαιολόγοι από το Arbotante patrimonio e innovación SL διεξάγουν συνεχείς ανασκαφές από τις αρχές του 2023, αποκαλύπτοντας τη διάταξη των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων του κάστρου. Η ομάδα εντόπισε την πιθανή είσοδο της πύλης, μια στέρνα, κυκλικούς πύργους και ένα οπλοστάσιο που περιέχει τα υπολείμματα όπλων και την πανοπλία.


Πλήρης πανοπλία βρέθηκε σε ανασκαφές σε Ισπανικό κάστρο
[Credit : Municipality of Matilla de los Caños del Río]

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα αρχαιολογικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με την ιστορική αφήγηση, καθώς δεν έχουν βρει στοιχεία αραβικής κατοχής ή σχετικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης μια πλήρη πανοπλία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Η πανοπλία αποτελείται από σχεδόν 50 κομμάτια και βρέθηκε μαζί με μια βαλλίστρα και ένα μαχαίρι.

Μιλώντας στα ισπανικά μέσα, ο αρχαιολόγος Iván García Vázquez, δήλωσε σχετικά: «Η πανοπλία έχει όλα τα λειτουργικά της κομμάτια, αποτελείται από κράνος, θώρακα, περικνήμια και άλλα προστατευτικά τμήματα για τα χέρια και τα πόδια».

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης πολυάριθμα μπουλόνια βαλλίστρας, μερικά από τα οποία φέρουν μια κεφαλή με υποδοχές, σχεδόν τετράγωνη διατομή που χρησιμοποιούνταν κυρίως ενάντια στην πανοπλία, επιπλέον των ακίδων που χρησιμοποιούνταν για τη διείσδυση στον αλυσιδωτό θώρακα. Μεταξύ της κρύπτης πυρομαχικών βρέθηκαν επίσης κομμάτια bolaño, ένα είδος πέτρινης οβίδας γνωστό και ως "stoneshot".


Πηγή: Heritage Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια