Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης «απολουομένης»

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου Μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης «απολουομένης» Χρονολογείται στον 1ο αι. π.Χ. Το άγαλμα παριστάνει τη θεά γυ...

Μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης «απολουομένης»

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου

Μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης «απολουομένης»

Χρονολογείται στον 1ο αι. π.Χ.

Το άγαλμα παριστάνει τη θεά γυμνή μετά το λουτρό της, σε οκλάζουσα θέση, τη στιγμή που στρέφει το κεφάλι και το άνω μέρος του κορμού της προς τον θεατή, ενώ στραγγίζει τα πλούσια κυματιστά μαλλιά της. 

Αυτό το μικρό και κομψό άγαλμα, με τη στιλβωμένη επιφάνεια που θυμίζει πορσελάνη, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της ανάλαφρης διακοσμητικής τάσης στη ροδιακή πλαστική των ύστερων ελληνιστικών χρόνων. Γλυπτά αυτού του τύπου κοσμούσαν τους εσωτερικούς χώρους ή τους κήπους πλούσιων σπιτιών, καθώς και δημόσια άλση, υπαίθρια ιερά και νυμφαία. 

Η Αφροδίτη της Ρόδου αποτελεί υστεροελληνιστική μετάπλαση της Οκλάζουσας Αφροδίτης του 3ου αιώνα π.Χ., έργου του Βιθυνού γλύπτη Δοιδάλσα.

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του μεγάλου νοσοκομείου των Ιπποτών της Ρόδου. Ο πυρήνας της έκθεσης περιλαμβάνει ευρήματα προερχόμενα από την Ιαλυσό και την Κάμιρο (από τα πρωτογεωμετρικά έως τα ελληνιστικά χρόνια), καθώς και μία αξιόλογη συλλογή γλυπτών που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά έως τα ρωμαϊκά χρόνια, ενώ στον ιστορικό κήπο του Μουσείου εκτίθενται επιτύμβια μνημεία και ψηφιδωτά δάπεδα από ελληνιστικές οικίες. Τη θερινή περίοδο είναι επισκέψιμες και οι πτέρυγες της Προϊστορικής και της Επιγραφικής Συλλογής, καθώς και το αποκατεστημένο αρχοντικό της Τουρκοκρατίας στο κτήριο Villaragut. 


Ωράριο Λειτουργίας: 

1η Απριλίου - 31 Οκτωβρίου: Καθημερινά 08:00 - 20:00

Προϊστορική Συλλογή 09:00 - 17:00, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή. 

Επιγραφική Συλλογή και Οικία Villaragut 09:00 - 17:00, Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο.

1η Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 08:30-15:30

Η Προϊστορική Συλλογή, η Επιγραφική Συλλογή και η Οικία Villaragut κλειστές

1η Απριλίου - 31 Οκτωβρίου:  Κανονικό εισιτήριο 6€, μειωμένο 3€ 

Ενιαίο εισιτήριο 10€ διάρκειας 3 ημερών, για Αρχαιολογικό Μουσείο, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, Κοσμητική Συλλογή, Παναγία του Κάστρου

1η Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου: Γενική είσοδος 3€

Πληροφορίες: 22413 65257

https://www.efadod.gr/  


Πηγή: ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια