Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παύλος Τριανταφυλλίδης: Ανοίγει την Τετάρτη 5 Ιουλίου ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης

[Credit: Λουκάς Χαψής] Ανοίγει ξανά, έπειτα από αρκετούς μήνες, ο Αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης.  Στον χώρο ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο...

Παύλος Τριανταφυλλίδης: Ανοίγει την Τετάρτη 5 Ιουλίου ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης
[Credit: Λουκάς Χαψής]

Ανοίγει ξανά, έπειτα από αρκετούς μήνες, ο Αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης. 

Στον χώρο ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης ενός ακόμη τμήματος του ξεχωριστής αρχαιολογικής αξίας, για το νησί αλλά και για το Βορειοανατολικό Αιγαίο, αρχαίου οικισμού της Πολιόχνης.

Όπως μας είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, με τις εργασίες, στο Νότιο τμήμα του Οικισμού (προς τη θάλασσα), οι οποίες είναι χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναδείχτηκε μια μεγάλη έκταση η οποία ορίζεται μεταξύ 2.500 χιλιάδων αρχαίων τοιχών (!!!), ενώ πραγματοποιήθηκε εκσυγχρονισμός των κτιριακών υποδομών, δημιουργήθηκαν χώροι υγιεινής ΑμεΑ, αναψυκτήριο, διαδρομές περιήγησης επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου, φωτισμός του αρχαιολογικού χώρου, καθώς τέθηκαν και σε λειτουργία ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές σε κινητά και πινακίδες ενημέρωσης.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα ειναι ξανά επισκέψιμος απο την Τετάρτη 5 Ιουλίου, αλλά οι εργασίες δεν σταματούν εδώ. Θα συνεχιστούν στον Δυτικό Τμήμα του οικισμού, με ανοιχτό αυτήν την φορά τον αρχαιολογικό χώρο. 

Όταν οι εργασίες θα έχουν πια ολοκληρωθεί στο σύνολο τους και θα έχει αναδειχτεί ολόκληρος ο οικισμός της πρώιμης εποχής, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε η Πολιόχνη, στην οποία υφίσταται, θυμίζουμε, το αρχαιότερο βουλευτήριο της Ευρώπης, να ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. 

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, ο στόχος θα είναι εφικτός, στο τέλος της επόμενης πενταετίας. 


Πηγή: Δ. Βασιλειάδου, Limnos FM

Δεν υπάρχουν σχόλια