Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νάξος: Διακόπηκαν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο λόγω ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων

Οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Νάξου (στην περιοχή της Μυρτιδιώτισσας), διακόπηκαν προσωρινά λόγω της ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων. Ο...

Νάξος: Διακόπηκαν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο λόγω ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων

Οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Νάξου (στην περιοχή της Μυρτιδιώτισσας), διακόπηκαν προσωρινά λόγω της ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, σε απάντηση ερωτήματος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμαναν ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων προκειμένου οι έρευνες να ολοκληρωθούν σύντομα και οι εργασίες για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος, να συνεχιστούν.

Η διακοπή των εργασιών, που έγινε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, διαρκεί εδώ και 15 ημέρες ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ερευνητικές καταδύσεις και αναμένεται η ενίσχυση της ομάδας για τη συνέχιση των ερευνών. Έχουν έρθει δύο δύτες και έχουν ανασύρει αρχαία αντικείμενα, ωστόσο αυτή την εβδομάδα αναμένονται δύο ακόμη για να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι μεταξύ δήμου και αρχαιολογικής υπηρεσίας υπάρχει πολύ καλή συνεργασία ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι αρχαιολογικές έρευνες και το έργο για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος, να συνεχιστεί.


Νάξος: Διακόπηκαν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο λόγω ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων

Ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος υπογράμμισε ότι βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα, τα οποία αξιολογούνται. «Αναμένουμε το πράσινο φως από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ώστε να συνεχιστεί το έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την Νάξο» τόνισε.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν επίσης οι επιπτώσεις της καθυστέρησης, με τον κ. Χατζηανδρέου να επισημαίνει ότι θα πρέπει οι διαδικασίες να επισπευστούν ώστε να «μην πάμε στην τουριστική περίοδο και να είναι σε εξέλιξη το έργο» διότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. «Να φροντίσουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών» τόνισε.

Ο κ. Λιανός παραδέχτηκε ότι πράγματι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από την καθυστέρηση του έργου όπου μεταξύ άλλων δε λειτουργεί και η γλίστρα, κάτι που αποτελεί επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για τα αλιευτικά σκάφη. Όπως σημείωσε, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων συμμερίζεται αυτά τα προβλήματα και προχωρούν οι έρευνες ώστε να ολοκληρωθούν και το έργο να συνεχιστεί.


Πηγή: NaxosTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια