Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα έρευνα αποκαλύπτει σημαντικά ζητήματα με προηγούμενες προτάσεις ότι ο Σπινόσαυρος κυνηγούσε τη λεία του υποβρυχίως

Μια νέα μελέτη μπορεί τελικά να τερματίσει μια μακρά διαμάχη σχετικά με έναν γιγαντιαίο δεινόσαυρο γνωστό ως “ερώδιο από την κόλαση”. Το επι...


Μια νέα μελέτη μπορεί τελικά να τερματίσει μια μακρά διαμάχη σχετικά με έναν γιγαντιαίο δεινόσαυρο γνωστό ως “ερώδιο από την κόλαση”. Το επιστημονικό όνομα του πλάσματος είναι Spinosaurus aegyptiacus και έχει προκαλέσει διαμάχη εδώ και χρόνια.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το πώς το πλάσμα αυτό της Κρητιδικής περιόδου κυνηγούσε την λεία του. Το γιγαντιαίο αρπακτικό πιστεύεται ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που περπάτησαν στη Γη. Έτρωγε κάθε είδους λεία και ήταν προσαρμοσμένο στο κυνήγι στο νερό. Το αν βουτούσε στα βαθιά για να βρει το γεύμα του ή παρέμενε πολύ κοντά στην επιφάνεια του νερού εξακολουθεί να συζητείται έντονα ακόμη και σήμερα.


Τι ανακάλυψε η νέα έρευνα για τον δεινόσαυρο από την κόλαση

Μια ομάδα επιστημόνων εξέτασε πρόσφατα οστά από δείγμα του Spinosaurus aegyptiacus για να προσπαθήσει να λύσει αυτό το μυστήριο μια για πάντα. Παλαιοντολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ηγήθηκαν της έρευνας. Η μελέτη έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό PLoS ONE. Μια ομάδα ερευνητών εξέτασε την πυκνότητα των οστών του πλάσματος και διαπίστωσε ότι δεν θα ήταν καλό στο να κάνει κατάδυση.



Τα σύγχρονα υδρόβια ζώα τείνουν να έχουν πυκνά οστά που τα βοηθούν να παραμείνουν κάτω από το νερό.  Αυτά τα οστά λέγεται ότι λειτουργούν σαν τη ζώνη βάρους ενός scuba diver.


Κυνήγι στα ρηχά

Ορισμένοι δεινόσαυροι, συμπεριλαμβανομένου του Spinosaurus, έχουν αερόσακους μέσα στα οστά τους που τους βοηθούν να αποφύγουν την κατάδυση. Για αυτόν τον λόγο, η ομάδα υποψιάζεται ότι ο δεινόσαυρος παρέμεινε σε ρηχά νερά.

«Πιστεύουμε ότι ο Spinosaurus, ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά ζώα που εξελίχθηκαν ποτέ, χρειαζόταν επιπλέον αντοχή στα οστά για να στηρίξει το βάρος του στα σχετικά κοντά του οπίσθια άκρα», εξήγησε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Paul Sereno.

«Ο Spinosaurus μπορούσε να περπατήσει σε υδάτινα σώματα περισσότερο από έξι πόδια σε βάθος χωρίς να επιπλέει. Εκεί μπορούσε να στήσει ενέδρα σε ψάρια οποιουδήποτε μεγέθους με τα νύχια και τα σαγόνια του – αλλά παράλληλα κρατώντας τα δάχτυλα των ποδιών του σταθερά αγκυρωμένα στη λάσπη».


Διαβάστε εδώ τη σχετική επιστημονική δημοσίευση.


Πηγή: Fox Report


 

Δεν υπάρχουν σχόλια