Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νορβηγία: Αιχμή βέλους των Βίκινγκς βρέθηκε μέσα σε πάγο

[Credit: Secrets of the Ice] Οι αρχαιολόγοι του ερευνητικού προγράμματος «Μυστικά του Πάγου» ανακάλυψαν μια αιχμή βέλους της εποχής των Βίκι...

Νορβηγία: Αιχμή βέλους των Βίκινγκς βρέθηκε μέσα σε πάγο
[Credit: Secrets of the Ice]

Οι αρχαιολόγοι του ερευνητικού προγράμματος «Μυστικά του Πάγου» ανακάλυψαν μια αιχμή βέλους της εποχής των Βίκινγκς κατά τη διάρκεια έρευνας σε μια παγωμένη περιοχή στα όρη Jotunheimen.

Το ερευνητικό έργο «Μυστικά του Πάγου» είναι ένα πρόγραμμα αρχαιολογίας παγετώνων που μελετά παγετώδεις κηλίδες πάγου που περιέχουν διατηρημένα αντικείμενα.

Εξετάζοντας αεροφωτογραφίες, δορυφορικές εικόνες και ψηφιακά μοντέλα εδάφους των βουνών και των πεδίων πάγου, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει πιθανές τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για να πραγματοποιήσουν φυσική επίγεια έρευνα.

Η έρευνα αυτή υποστηρίζεται από αρχαιολόγους οι οποίοι χρησιμοποιούν υπολογιστικά μοντέλα για να προσδιορίσουν αρχαία μονοπάτια στην περιοχή Innlandet.

Η αιχμή βέλους βρέθηκε κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών ερευνών σε μια παγωμένη περιοχή στα βουνά Jotunheimen, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο των ερευνών εδάφους.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση του «Μυστικά του Πάγου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήμασταν στο πεδίο για την έρευνα μιας τοποθεσίας πάγου στα βουνά Jotunheimen, όταν εντοπίσαμε την άκρη ενός άξονα βέλους να ξεπροβάλλει από τους βράχους».

Μετά από περαιτέρω έρευνα στο σημείο, αποκαλύφθηκε μια αιχμή βέλους της εποχής των Βίκινγκς ανάμεσα σε μια συσσώρευση μπάζων και πάγου, η οποία φαίνεται πλήρης με το φλοιό σημύδας να είναι ακόμα τυλιγμένος γύρω από την υποδοχή.

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, το έργο ανακάλυψε αντικείμενα που σχετίζονται με το κυνήγι, όπως μια κρύπτη με ξύλα ηλικίας 1500 ετών, μια τέλεια διατηρημένη σημαία καθώς και βέλη, τόξα και ένα δόρυ.

Η ερευνητική ομάδα έχει επίσης στο παρελθόν βρει αντικείμενα οικιακής φύσης, παρέχοντας νέες πληροφορίες για τους ανθρώπους που διέσχιζαν αυτά τα επικίνδυνα ορεινά περάσματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται αντικείμενα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την ένδυση, όπως ένα ξύλινο σφυρί, ένα γάντι των Βίκινγκς, ένα δερμάτινο παπούτσι από ηλικίας 3400 ετών και πλήρεις χιτώνες από την Εποχή του Σιδήρου.


Πηγή: Heritage Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια