Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Από το Μουντάδο στη Δήλο, ένα ταξίδι στην αρχαιολογία

Γενέτειρα του Απόλλωνα και της αδελφής του Άρτεμης, η Δήλος ήταν ιερό νησί για τους αρχαίους Έλληνες. Οργανωμένη γύρω από ένα τεράστιο ιερό ...

Από το Μουντάδο στη Δήλο, ένα ταξίδι στην αρχαιολογία

Γενέτειρα του Απόλλωνα και της αδελφής του Άρτεμης, η Δήλος ήταν ιερό νησί για τους αρχαίους Έλληνες. Οργανωμένη γύρω από ένα τεράστιο ιερό που αναπτύχθηκε σταδιακά από την αρχαϊκή περίοδο και μετά, η πόλη γνώρισε μια περίοδο έντονης αστικής, δημογραφικής και οικονομικής ανάπτυξης από τα μέσα του δεύτερου αιώνα μ.Χ. Από το 167 και μετά, όταν το νησί ανακηρύχθηκε ελεύθερο λιμάνι από τους Ρωμαίους, απαλλαγμένο από φόρους, η Δήλος έγινε ένα κοσμοπολίτικο νησί με πληθυσμό σχεδόν 30.000 κατοίκων και ένας βασικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Δήλος ανακαλύφθηκε από τις ανασκαφές της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, οι οποίες ξεκίνησαν το 1873, πριν από εκατό πενήντα χρόνια.


Από το Μουντάδο στη Δήλο, ένα ταξίδι στην αρχαιολογία

Τι απέδωσαν οι ανασκαφές της Γαλλικής Σχολής Αθηνών τον τελευταίο αιώνα;

Ποιοι αποκάλυψαν τη Δήλο και την αρχαιολογία της;

Πώς προχωράει η έρευνα στη Δήλο;

Ποιος είναι ο σκοπός των αρχιτεκτονικών μελετών που γίνονται για τα μεγάλα μνημεία της Δήλου;

Ποιος είναι ο ρόλος του αρχιτέκτονα στις μελέτες αυτές;

Πώς δουλεύουν οι αρχιτέκτονες στη Δήλο;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που ο Philippe Fraisse, αρχιτέκτονας και επιστημονικός συνεργάτης της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, θα προσπαθήσει να απαντήσει μέσα από μια σειρά εικόνων που θα καθοδηγούν το κοινό στην αρχαιολογία της Δήλου.


Πηγή: Τήνος Today

Δεν υπάρχουν σχόλια