Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Tο Μουσείο Κάστρου στη Ναύπακτο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ενημερώνει με χαρά ότι το Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργ...

Tο Μουσείο Κάστρου στη Ναύπακτο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ενημερώνει με χαρά ότι το Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Coastal Heritage Network – CoHeN”, INTERREG Greece  Italy V-A 2014-2020, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από την Δευτέρα 5 Αυγούστου και καθημερινά, εκτός Τρίτης. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 8.30 πμ έως 3.00μμ. και ισχύει το εισιτήριο εισόδου του χώρου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο ανώτερο διάζωμα του Κάστρου Ναυπάκτου σε τέσσερις καμαροσκεπείς αίθουσες, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ναυπάκτου από την πρωτοβυζαντινή εποχή έως τον 19ο αιώνα, μέσα από μοναδικά ευρήματα ανασκαφών από το Κάστρο και την πόλη της Ναυπάκτου.

Ο πλούτος των ευρημάτων, η σύγχρονη μουσειακή έκθεση και το πλούσιο εποπτικό υλικό θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη του Κάστρου, ο οποίος θα ανέλθει στο επίπεδο της Ακρόπολης. Στην αίθουσα Οπλοθήκη, πλησίον του Προφήτη Ηλία, λειτουργεί επίσης Χώρος Πληροφόρησης για την ιστορία της Ναυπάκτου και το χρονικό των αναστηλωτικών επεμβάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού στις οχυρώσεις και τα μνημεία της πόλης.


Tο Μουσείο Κάστρου στη Ναύπακτο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Tο Μουσείο Κάστρου στη Ναύπακτο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό
 

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου από τις 9.30 πμ  έως τις 2.00 μμ θα υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης η Κατερίνα Χαμηλάκη, αρχαιολόγος του Βυζαντινού Τμήματος και η Αφροδίτη Τηλιγάδα συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Η ενημέρωση των επισκεπτών θα επαναληφθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου από τις 9.00 πμ έως 1.00 μμ.

Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το προσεχές διάστημα.

Υπεύθυνη Έργου: Δρ. Ολυμπία Βικάτου, αρχαιολόγος, Ομάδα Έργου: Δρ. Φραγκούλα Γεώρμα αρχαιολόγος, Ελένη Κατσούλη πολιτική μηχανικός, Αφροδίτη Τηλιγάδα συντηρήτρια, Κατερίνα Χαμηλάκη αρχαιολόγος.


Πηγή: Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια