Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γραφές και Επιγραφές της Κρήτης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη του κύκλου διαλέξεων που πλα...

Γραφές και Επιγραφές της Κρήτης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη του κύκλου διαλέξεων που πλαισιώνει την επερχόμενη περιοδική έκθεση "Εκατόμπολις: Ο Κόσμος της Αρχαϊκής Κρήτης".

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την πρώτη διάλεξη με τίτλο: "Γραφές και Επιγραφές της Κρήτης", με ομιλητή τον ηρακλειώτη διακεκριμένο επιγραφολόγο κ. Χαράλαμπο Κριτζά, επίτιμο διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου Αθηνών και πρώην διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Ο κ. Χ. Κριτζάς  θα φωτίσει πτυχές της ιστορίας των γραφών και της επιγραφικής παράδοσης της Κρήτης, μέσα από μία πανοραμική ανασκόπηση.  

Η Κρήτη, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, υπήρξε ένα από τα πρώτα κέντρα που ανέπτυξαν γραφή στον ελλαδικό χώρο. Όμως η γραφή δεν είναι μόνο ένα εργαλείο επικοινωνίας και καταχώρισης πληροφοριών, αλλά και ένα ισχυρό μέσο για τη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης.

Σας καλωσορίζουμε στον «Κόσμο της Αρχαϊκής Κρήτης»!


Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024, 18:30 

Αίθουσα Δαλέξεων του ΑΜΗ

Είσοδος ελεύθερη


Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια