Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολοκληρώθηκε η γεωτεχνική μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Μήλου

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το Σωματείο « Διάζωμα » ανακοίνωσε ότι  ο λοκληρώθηκε η γεωτεχνική μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Μήλου .



Με σημερινή ανακοίνωσή του, το Σωματείο «Διάζωμα» ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η γεωτεχνική μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Μήλου.


Το «Διάζωμα» είχε προχωρήσει στην ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης για το αρχαίο θέατρο της Μήλου, ύστερα από αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Κυκλάδων, προκειμένου να είναι πλήρης ο φάκελος της μελέτης αναστήλωσης του μνημείου, όπως ζητήθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.


Ο φάκελος της μελέτης θα διαβιβαστεί στην ΚΑ´ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και με αυτόν τον τρόπο ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις εργασίες ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Μήλου,προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ από τις πιστώσεις του Ε.Σ.Π.Α.

Το θέατροΤο αρχαίο θέατρο της Μήλου
 βρίσκεται στη περιοχή της Τρυπητής.
και αποκαλύφθηκε το 1814, ήταν ένα από τα πλέον εντυπωσιακά θέατρα των Κυκλάδων. Η κατασκευή του Θεάτρου ανάγεται πιθανότατα στην Ελληνιστική Εποχή, όμως σήμερα είναι ορατή η Ρωμαϊκή φάση του μνημείου η μετατροπή του σε αρένα και αρκετές βίαιες ανθρώπινες παρεμβάσεις επέφεραν αλλοιώσεις και αλλαγές ακόμη και στη δομή του.
Από το κοίλο του θεάτρου σώζονται οι επτά κερκίδες με εδώλια από λευκό μάρμαρο έως και σε 9 σειρές. Από τις μαρμάρινες βαθμίδες των 8 κλιμάκων σώζονται μόνο 3.










Πηγή: Περιοδικό "Αρχαιολογία και τέχνες"

Δεν υπάρχουν σχόλια