Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επαναπατρίζεται αρχαίο θραύσμα στην Ακρόπολη

Το δρόμο της επιστροφής παίρνει από σήμερα ένα αρχαίο θραύσμα που εικάζεται ότι προέρχεται από το χώρο της Ακρόπολης Αθηνών.



Το δρόμο της επιστροφής παίρνει από σήμερα ένα αρχαίο θραύσμα που εικάζεται ότι προέρχεται από το χώρο της Ακρόπολης Αθηνών.

Το από πεντελικό μάρμαρο γωνιακό τμήμα κιονόκρανου βρισκόταν στην κατοχή ενός Ολλανδού ιδιώτη ο οποίος σε επίσκεψή του τη δεκαετία του ’50 στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης το πήρε ως ενθύμιο!

Μετά από 60 χρόνια, ο ηλικιωμένος Ολλανδός συμφώνησε να επιστρέψει -μέσω του ολλανδικού Εθνικού Μουσείου Αρχαιοτήτων- το αρχαίο θραύσμα στην Αθήνα.

Η Ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη, που υποστήριξε ένθερμα την πρωτοβουλία αυτή, μερίμνησε τόσο για την υλοποίησή της όσο και για την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα, ευχόμενη η πράξη αυτή να βρει μιμητές.

Το θραύσμα θα παραδοθεί επισήμως σε ελληνικά χέρια σήμερα σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία, κ. Ι. Οικονομίδη.
Το αρχιτεκτονικό μέλος θα παραλάβει εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η κα Μαρία Λαγογιάννη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου.






Πηγἠ: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια