Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρώμη: αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Απόλλωνα

Οι ανασκαφές στα έγκατα αρχαίου ρωμαϊκού λόφου έφεραν στο φως πολύ καλά διατηρημένες μωσαϊκές τοιχογραφίες του ύστερου 1 ου αιώνα όπου ο θ...


Οι ανασκαφές στα έγκατα αρχαίου ρωμαϊκού λόφου έφεραν στο φως πολύ καλά διατηρημένες μωσαϊκές τοιχογραφίες του ύστερου 1ου αιώνα όπου ο θεός Απόλλωνας αναπαριστάται γυμνός με έναν έγχρωμο μανδύα να καλύπτει τον ώμο του.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε την Παρασκευή από αρχαιολόγους  και αξιωματούχους της πόλης. Το μωσαϊκό κάλυπτε επιφάνεια τοίχου πλάτους 16 μ. και είχε τουλάχιστον 2μ. ύψος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο τοίχος συνεχίζεται προς τα κάτω για τουλάχιστον άλλα 8μ.


Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι ο τοίχος πρέπει να ήταν μέρος μιας σήραγγας που κατασκευάσθηκε για να υποστηρίξει τα λουτρά του Τραϊανού, που πήραν το όνομά τους από τον αυτοκράτορα που διοικούσε την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία την περίοδο 98-117 μ.Χ. Το μωσαϊκό, στο οποίο εμφανίζεται και μια Μούσα, διακοσμούσε δωμάτιο συμποσίου, όπου πλούσιοι Ρωμαίοι της εποχής συγκεντρώνονταν για να ακούσουν μουσική και να συζητήσουν περί τέχνης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια