Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκός θησαυρός 3.784 νομισμάτων

Θησαυρός ρωμαϊκών τεχνουργημάτων αποκαλύφθηκε στο Worcestershire και θα εκτεθεί στο τοπικό μουσείο.


Θησαυρός ρωμαϊκών τεχνουργημάτων αποκαλύφθηκε στο Worcestershire και θα εκτεθεί στο τοπικό μουσείο.


Με την χρήση μεταλλικών ανιχνευτών οι Jethro Carpenter, 43 ετών και  Mark Gilmore, 47 ετών ανακάλυψαν περισσότερα από 3.800 νομίσματα μέσα σε πήλινο αγγείο στην περιοχή Bredon Hill, κοντά στο Evesham της Αγγλίας.

Ο ρωμαϊκός θησαυρός – ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί ποτέ στην Αγγλία – αποτελείται κυρίως από χάλκινα νομίσματα του 3ου αιώνα.

Τα νομίσματα απεικονίζουν περισσότερους από 16 ρωμαίους αυτοκράτορες και θα εκτεθούν στον μουσείο του Worcester. Προς το παρόν, τα νομίσματα εξετάζονται από ειδικούς του Βρετανικού Μουσείου.

Ο ρωμαϊκός θησαυρός
Ο J. Carpenter δήλωσε: «Σαν παιδί έβλεπα ταινίες με πειρατές και πάντα ονειρευόμουν να ανακαλύψω έναν θαμμένο θησαυρό. Την ημέρα που ανακαλύψαμε τον θησαυρό, δεν πέρασαν πάνω από πέντε λεπτά όταν ο μεταλλικός ανιχνευτής μου άρχισε να χτυπά. Τρελάθηκα όταν στην οθόνη του ανιχνευτή αναβόσβηνε η ένδειξη «overload». Ο Mark κι εγώ αρχίσαμε να σκάβουμε και τα νομίσματα αποκαλύπτονταν ένα-ένα στο φως. Ήταν τόσο συγκλονιστική η στιγμή που η καρδιά μου χτύπαγε σαν τρελλή.» 


Ο Jethro Carpenter

Ο
Richard Henry, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι πρόκειται για μια  ανακάλυψη εθνικής σημασίας. «Τα 3.784 νομίσματα καλύπτουν μια χρονική περίοδο 38 ετών και αντιπροσωπεύουν μια γοητευτική περίοδο της ρωμαϊκής ιστορίας όπου η αυτοκρατορία ήρθε αντιμέτωπη με επαναστάσεις, εισβολές και την πανούκλα» αναφέρει ο R. Henry.

Εκτιμάται ότι τα αρχαία νομίσματα θάφτηκαν το 350 μ.Χ. περίπου, σχεδόν έναν αιώνα μετά την κοπή τους. Εκείνη την χρονική στιγμή έλαβε χώρα επανάσταση από τις κέλτικες φυλές των
Cornovii και Dobunni στην ημπειρωτική χώρα (Welsh Marches).

«Γνωρίζω την περιοχή
Bredon Hill για πάνω από 20 χρόνια και την έχω ψάξει πάρα πολλές φορές με τον μεταλλικό ανιχνευτή μου. Ποτέ όμως δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ανακαλύψω κάτι τέτοιο» δήλωσε ο J. Carpenter.

Ο νομισματικός θησαυρός εξετάζεται στο Βρετανικό Μουσείο, όπου και αναμένεται να κηρυχθεί και επισήμως ως θησαυρός ανεκτίμητης αξίας.



Πηγή: The Archaeology News Network
Πηγές εικόνων: The Archaeology News Network, Heritage Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια