Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χρυσές ανακαλύψεις στην αρχαία Απολλωνία

Ο αρχαιολογικός χώρος των ανασκαφών στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας Ένα συμπαγές χρυσό δαχτυλίδι και ένα χρυσό φύλλο από βασιλικό διάδημα ...


Ο αρχαιολογικός χώρος των ανασκαφών
στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας

Ένα συμπαγές χρυσό δαχτυλίδι και ένα χρυσό φύλλο από βασιλικό διάδημα είναι οι τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έλαβαν χώρα στην σημερινή Σωζόπολη της Βουλγαρίας,  όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της  Απολλωνίας. 


Οι ανακαλύψεις αυτές έγιναν από τους αρχαιολόγους Dimitar Nedev και Tsonya Drajeva κατά την διάρκεια ανασκαφών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Τα πολύτιμα ευρήματα εντοπίστηκαν μπροστά από την αρχαία πύλη του κάστρου της πόλης.


Το δαχτυλίδι φέρει έναν ημιπολύτιμο λίθο και είναι πιθανόν ρωμαϊκής εποχής, 1ου – 4ου αιώνα μ.Χ., σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Bozhidar Dimitrov.


Το φύλλο χρυσoύ χρονολογείται από τον 4ο – 3ο αιώνα π.Χ. όταν η αρχαία Απολλωνία ήταν ανεξάρτητη πόλη-κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι το δημοκρατικό πολίτευμα της αποκλείει την πιθανότητα οι κυβερνήτες και ηγέτες της να φέρουν χρυσά διαδήματα.


Οι ελληνικές πόλεις-κράτη παρήγαγαν χρυσά διαδήματα μόνο στην περίπτωση των Θρακών βασιλέων, με τους οποίους είχαν αμοιβαίες πολιτικές και οικονομικές επαφές. Αυτή πρέπει να είναι και η πιο πιθανή εξήγηση για το εύρημα σύμφωνα με τους ειδικούς.


Η Σωζόπολη είναι μια βουλγαρική πόλη με πλούσια ιστορική κληρονομιά και αρχαιολογικό πλούτο. Έχει επιλεχθεί ως ένα από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Βουλγαρίας. Πρόσφατα, ομάδα Γάλλων αρχαιολόγων έφτασε στην πόλη προκειμένου να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την μελέτη των νέων ανακαλύψεων.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια